Ήταν μέσα στο 2019 που η Volkswagen ανακοίνωσε ότι είχε φτάσει το τέλος εποχής για τον εμβληματικό Σκαραβαίο, ανακοινώνοντας επίσημα τη διακοπή της παραγωγής του. Έφτασε όμως ξανά η στιγμή που αποτίνει φόρο τιμής σε ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα και σημαντικά αυτοκίνητα που σημάδεψε την ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας με ένα animated βίντεο.Στο συγκινητικό σποτάκι, με τίτλο The Last Mile, το θρυλικό κατσαριδάκι εμφανίζεται σε κάθε σημαντική στιγμή της ζωής ενός αγοριού μέχρι και τα βαθιά του γεράματα. Τότε είναι που αποφασίζει να πάρει τον δικό του δρόμο, μπαίνοντας στο χρονοντούλαπο της ιστορίας υπό τους ήχους του Let it Be.


Ανάμεσα στον κόσμο που το αποχαιρετά στην τελευταία του διαδρομή και οι φιγούρες του Andy Warhol που μετέτρεψε τον Σκαραβαίο σε έργο τέχνης και του Kevin Bacon που ως Ren McCormack οδηγούσε ένα κίτρινο κατσαριδάκι στην ταινία Footloose. Το εμβληματικό σκαθάρι επέλεξε να αποχωρήσει τη στιγμή που ένιωσε ότι έφτασε το πλήρωμα του χρόνου, αποφασίζοντας να ανοίξει τον δρόμο στις νέες γενιές αυτοκινήτων. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το tease για το ηλεκτρικό μοντέλο που εμφανίζεται στιγμιαία στο τέλος του animated βίντεο, σηματοδοτώντας το τέλος μιας περιόδου και την έναρξη μιας νέας πορείας. «Εκεί που ένας δρόμος τελειώνει, ξεκινά ένας άλλος».


Μια εποχή που κλείνει οριστικά μετά από επτά δεκαετίες, ένα νοσταλγικό αντίο σε 90 δευτερόλεπτα από τη Volkswagen που ένιωσε την ανάγκη να τιμήσει ξανά το θρυλικό αυτοκίνητο που αγαπήθηκε όσο λίγα.