«Η Λιν Γκόλντσμιθ δημιούργησε μια ατμόσφαιρα στην οποία μπορούσα να είμαι ο εαυτός μου, να εκφράσω τις δυνατότητές μου», δηλώνει η Πάτι Σμιθ για την θρυλική φωτογράφο της ροκ.

Οι φωτογραφίες, που για πρώτη φορά βλέπουν το φως της δημοσιότητας, καλύπτουν την περίοδο από τα μέσα έως τα τέλη της δεκαετίας του 1970. Καταγράφουν τη διαδρομή της Πάτι Σμιθ μετά την κυκλοφορία του «Horses» το 1975, του «Radio Ethiopia» του 1976 έως την εκτόξευσή της στη στρατόσφαιρα της φήμης με το «Easter» του 1978, στο οποίο περιλαμβάνεται και το «Because the Night» που έγραψε η Σμιθ μαζί με τον Μπρους Σπρίνγκστιν.

Η Λιν Γκόλντσμιθ ήταν παρούσα σε περιοδεία της Πάτι Σμιθ με τους μουσικούς της, αιχμαλωτίζοντας με τον φακό της τη ζωή των μελών του συγκροτήματος στους δρόμους, τις αξέχαστες συναυλίες στο CBGB και το ασύλληπτο show του 1997 στην Τάμπα της Φλόριντα, όπου η Σμιθ, χορεύοντας πάνω στη σκηνή έπεσε από τα πέντε μέτρα κάτω στο τσιμέντο και τραυματίστηκε στον αυχένα.

Η ίδια η Πάτι Σμιθ έγραψε την εισαγωγή στο φωτογραφικό άλμπουμ, «Before Easter After» που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Taschen Books. καθώς και στίχους και ποιήματα που περιλαμβάνονται σε αυτό Για δεκαετίες, οι δύο γυναίκες κράτησαν μια στενή σχέση. «Ήταν το πρότυπο του cool» λέει η Λιν Γκόλντσμιθ για την Πάτι Σμιθ.

Το «Before Easter After» κυκλοφορεί σε 1.300 αντίτυπα, αριθμημένα και υπογεγραμμένα από την Πάτι Σμιθ και τη Λιν Γκόλντσμιθ.