«Peak Θεσσαλονίκη» μπορεί να χαρακτηριστεί το νέο προϊόν που λανσάρει ένα φαγάδικο της συμπρωτεύουσας. Το εν λόγω κατάστημα αποφάσισε να συνδυάσει την πασίγνωστη στα πέρατα του ηλιακού συστήματος βορειοελλαδίτικη ζύμη με γύρο, ώστε να μπορεί κανείς να φάει μπουγάτσα με γύρο αν το θέλει. «Μα είναι δυνατόν να μην έχει ήδη υπάρξει κάτι τέτοιο;», θα ρωτήσετε και με το δίκιο σας αγαπητές φίλες και φίλοι – στο κάτω κάτω υποτίθεται πως έχει παρασκευαστεί κάθε πιθανή (και απίθανη) εκδοχή της μπουγάτσας. Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν στο ίντερνετ διάσπαρτες εικόνες και αναφορές με την ίδια (διαβολική) ιδέα, όμως το συγκεκριμένο κατάστημα είναι 100% παρόν για να εφοδιάσει τις πεινασμένες για μπουγάτσα με γύρο μάζες.

Το ακόμη πιο ενδιαφέρον είναι ότι παρότι ο ιδιοκτήτης του κ. Κατσέλης είναι ντόπιος, η ιδέα ανήκει σε φίλους του από την Αθήνα. Κατά μία έννοια δηλαδή, το απόλυτο Θεσσαλονικιώτικο έδεσμα θα περιέχει και Αθηναϊκή έμπνευση, κάτι που πιθανώς να μπορεί να βοηθήσει την συμφιλίωση των δύο πόλεων (ή κρατών, αν πιστεύετε ότι είναι έτσι τα πράγματα). Σε περίπτωση που δεν έχετε πειστεί ακόμη, το μείγμα συμπληρώνεται από τυρί (μέσα) και μουστάρδα (μέσα και έξω). Δείτε το βίντεο: