Ακραίες θεωρίες συνωμοσίας που τελικά αποδείχτηκαν αληθινές

Μας αρέσουν οι θεωρίες συνωμοσίας! Χαϊδεύει τα αυτιά μας η υπερβολή και οργώνει το νου το παράδοξο. Γι’ αυτό μας θέλγουν τους περισσότερους οι θεωρίες συνωμοσίας που τις ακούμε σαν παραμύθι, γελάμε κάποιοι θεωρώντας υπερβολή της ιστορίες τους, αλλά πιστεύοντας, πολύ βαθιά μέσα μας, πως είναι αλήθεια, όμως…Όμως το γέλιο παγώνει και η διάθεση από περιπαικτική γίνεται προβληματισμός, όταν αποδειχτεί ότι οι θεωρίες συνωμοσίας ήταν πραγματικά αληθινές.  Γι’ αυτές τις θεωρίες συνωμοσίας θα μιλήσουμε. Για τις θεωρίες που ακούστηκαν υπερβολικές όμως ακουμπούσαν στην αλήθεια.

Δημοσίευμα της εποχής για το μακάβριο πείραμα

Ο τρόμος του «Project Sunshine»

Μετά τη ρίψη των ατομικών βομβών στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι, η κυβέρνηση των ΗΠΑ άρχισε μια σημαντική έρευνα για τη μέτρηση των επιπτώσεων της πυρηνικής νέργειας στο ανθρώπινο σώμα.

Η συνωμοσία: Η κυβέρνηση κλέβει πτώματα για να κάνει ραδιενεργές δοκιμές.

Η αλήθεια: Η κυβέρνηση έκλεψε μέλη από νεκρούς. Επειδή χρειάζονταν νέους ιστούς, στρατολόγησαν ένα παγκόσμιο δίκτυο πρακτόρων για να βρουν πρόσφατα νεκρά μωρά και παιδιά και στη συνέχεια να πάρουν δείγματα και ακόμη και άκρα – το καθένα συλλέχθηκε χωρίς ειδοποίηση ή άδεια από περισσότερες από 1.500 οικογένειες. Η αλήθεια για την θεωρία του Project Sunshine αποκαλύφθηκε μισό αιώνα μετά κι όμως ακόμα υπάρχουν σκοτεινές πτυχές που δεν έχει πέσει το φως.

Kι άλλου είδους μπόμπες που σκότωναν…

Τα πρώτα ποτά «μπόμπες»

Η συνωμοσία:  Κατά τη διάρκεια της ποτοαπαγόρευσης, η κυβέρνηση των ΗΠΑ δηλητηρίαζε το αλκοόλ για να εμποδίσει τους ανθρώπους να πίνουν ποτά.

Η αλήθεια: Οι κατασκευαστές βιομηχανικού αλκοόλ αναμιγνύουν το προϊόν τους με επικίνδυνες χημικές ουσίες χρόνια πριν από την ποτοαπαγόρευση!

Ανάμεσα στο 1926 και στο 1933, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ οδήγησε τους παραγωγούς αλκολούχων ποτών στο να χρησιμοποιούν ισχυρότερα δηλητήρια για να αποθαρρύνουν τους λαθρεμπόρους από το να μετατρέψουν το οινόπνευμα σε λαθραίο ποτό. Αυτό δεν στάθηκε εμπόδιο για τους λαθρέμπορους οινοπνευματωδών ή και για τους πελάτες τους και μέχρι του τέλους της ποτοαπαγόρευσης περισσότεροι από 10.000 Αμερικανοί είχαν… σκοτωθεί από «μπόμπες» ποτά. Μεγάλο μέρος από τα παράνομα ιδιοσκευάσματα πωλούνταν σε διαβόητα νυχτερινά μπαρ, τα «speakeasies» (ονομάζονταν έτσι από την πρακτική του να μιλάς ψιθυριστά για να μην δίνει στόχο στην αστυνομία και τους γείτονες). 

Η κυρία Edith Wilson και αριστερά ο σύζυγός της. Ποιος κυβερνούσε τότε τις ΗΠΑ;

Η Κυρία του Κυρίου των ΗΠΑ

Η συνωμοσία: Ένα εγκεφαλικό επεισόδιο κατέστησε τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Γούντροου Γουίλσον ανίκανο να κυβερνήσει και η σύζυγός του κρυφά ανέλαβε τα ηνία της χώρας.

Η αλήθεια: Ο Γουίλσον υπέστη ένα ισχυρό πλήγμα στην υγεία του, προς το τέλος της προεδρίας του – αλλά η κυβέρνηση θεώρησε τότε ότι ήταν προς το συμφέρον της χώρας να κρατηθεί μυστικό. Ο κόσμος δεν γνώριζε για το εγκεφαλικό επεισόδιο επί μήνες, οπότε η σύζυγός του, Edith Wilson, έλαβε τις πολλές αποφάσεις. Παρά το γεγονός ότι η κυρία Wilson ισχυρίστηκε ότι ενήργησε μόνο ως «διαχειριστής», οι ιστορικοί που ανέλυσαν τη θητεία του Wilson επιβεβαιώνουν ότι για διάστημα περισσότερο από ένα χρόνο η κυρία Wilson ήταν ουσιαστικά η πρόεδρος!

Αλυσοδεμένη σκέψη; Υπερβολές…

Ξέρουμε τι σκεπτεσαι

Η συνωμοσία: Η CIA δοκιμάζει το LSD και άλλα παραισθησιογόνα φάρμακα σε Αμερικανούς, σε ένα απόρρητο πείραμα σχετικά με την τροποποίηση της συμπεριφοράς.

Η αλήθεια: Το πρόγραμμα ήταν γνωστό ως MK-ULTRA και ήταν πραγματικό. Η CIA ξεκίνησε χρησιμοποιώντας εθελοντές – ο μυθιστοριογράφος Ken Kesey ήταν ένας από αυτούς. Το MK-ULTRA άφησε πίσω του πολλά θύματα με μόνιμη διανοητική αναπηρία.

Ακριβέ μου Δαλάι Λάμα…

Ο κατάσκοπος με το χρυσό συμβόλαιο

Η συνωμοσία: Ο Δαλάι Λάμα είναι πράκτορας της CIA.

Η αλήθεια: Ίσως ο λόγος που ο Δαλάι Λάμα χαμογελά σε όλες τις φωτογραφίες του έχει να κάνει με τον εξαψήφιο μισθό που έβγαλε από την κυβέρνηση των ΗΠΑ κατά τη δεκαετία του 1960. Σύμφωνα με αποχαρακτηρισμένα έγγραφα πληροφοριών, εισέπραξε 180.000 δολάρια από χρηματοδότηση της CIA για την αντίσταση του Θιβέτ από το ποσό των 1,7 εκατομμυρίων δολαρίων που διατέθηκε. Η ιδέα ήταν να διαταραχθεί και να παρεμποδιστεί η επεκτατικότητα της Κίνας.

Imagine all the people living life in peace…

Ποιος παρακολουθούσε τον Τζον Λένον

Η συνωμοσία: Το FBI κατασκόπευε τον πρώην Beatle, John Lennon.

Η αλήθεια: Σίγουρα! Όπως πολλοί διάσημοι αντιφρονούντες ο Lennon θεωρείτο απειλή: «Αντιπολεμικά τραγούδια, όπως το Give Peace a Chance δεν τοποθετούσαν τον πρώην Beatle στη γραμμή Nixon», ανέφερε το NPR το 2010. «Το 1971, το FBI έθεσε τον Lennon υπό επιτήρηση και η Υπηρεσία Μετανάστευσης και Πολιτογράφησης προσπάθησε να τον απελάσει ένα χρόνο αργότερα.»

Ο Big Brother σε παρακολουθεί

Το μάτι της κυβέρνησης πάνω μας

Η συνωμοσία: Με την πρόοδο της τεχνολογίας, η κυβέρνηση των ΗΠΑ χρησιμοποιεί τους τεράστιους πόρους της για την παρακολούθηση των πολιτών.

Η αλήθεια: Το 2016, κυβερνητικές υπηρεσίες των Ηνωμένων Πολιτειών,  ανέλυσαν δεδομένα 49.868 χρηστών στο Facebook, 27.850 στην Google και 9.076 στην Apple, σύμφωνα με το Electronic Frontier Foundation (το EFF), έναν σημαντικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό που υπερασπίζεται τις πολιτικές ελευθερίες στον ψηφιακό κόσμο και συμβουλεύει το κοινό σε θέματα απορρήτου στο Διαδίκτυο.

Το πλοίo MADDOX άνοιξε το δρόμο για το Βιετνάμ…

Ψευτικη μάχη πραγματικός πόλεμος

Η συνωμοσία: Το περιστατικό στον Κόλπο του Τόνκιν στις 2 Αυγούστου 1964, ήταν στημένο για να προκαλέσει την αμερικανική επέμβαση στον πόλεμο του Βιετνάμ.

Η αλήθεια: Μέχρι τη στιγμή που οι ειδήσεις έφταναν στους Αμερικανούς, τα γεγονότα γύρω από την επίθεση του Βόρειου Βιετνάμ στο αμερικανικό πολεμικό πλοίο Maddox ήταν ασαφή. Αποχαρακτηρισμένα έγγραφα πληροφοριών αποκάλυψαν αργότερα ότι το Maddox παρείχε υποστήριξη για επιθέσεις του Νότιου Βιετνάμ σε ένα κοντινό νησί και ότι οι Βορειοβιετναμέζοι  ανταπέδωσαν. Το γεγονός «άνοιξε τις πύλες για άμεση αμερικανική στρατιωτική συμμετοχή στο Βιετνάμ».

Τσιγάρο ατέλειωτο βαρύ η μοναξιά μου…

Ο δολοφόνος ήταν γνωστός

Η συνωμοσία: Για δεκαετίες, οι εταιρείες παραγωγής τσιγάρων απέκρυπταν στοιχεία ότι το κάπνισμα είναι θανατηφόρο.

Η αλήθεια: Στις αρχές της δεκαετίας του 1950, έρευνα έδειχνε μια αδιαμφισβήτητη σχέση μεταξύ του καπνίσματος και του καρκίνου του πνεύμονα, αλλά μόλις στα τέλη της δεκαετίας του 1990 η Philip Morris παραδέχτηκε ότι το κάπνισμα, «ναι», μπορεί να προκαλέσει καρκίνο.

Ο ΕΤ στην έρημο; Κι όμως!

Ενα θαμένο μυστικό…

Η συνωμοσία: Ο ΕΤ είναι θαμμένος στην έρημο του Νέου Μεξικού.

Η αλήθεια: Αυτό είναι πράγματι αληθινό: Το βιντεοπαιχνίδι της «Atari», το «Extra-Terrestrial» είχε τέτοια αποτυχία, που η εταιρεία έθαψε αδιάθετες κασέτες σε χώρο υγειονομικής ταφής στο Νέο Μεξικό…

Ραντάρ για gay made in Canada;

Ο Καναδάς ανιχνεύει τους gay

Η συνωμοσία: Η κυβέρνηση του Καναδά ήταν τόσο παρανοϊκή με την ομοφυλοφιλία που ανέπτυξε μια μηχανή ανίχνευσής τους: «gaydar».

Η αλήθεια: Πραγματικά συνέβη: Στη δεκαετία του 1960, η κυβέρνηση προσέλαβε έναν καθηγητή πανεπιστημίου για να αναπτύξει έναν τρόπο ανίχνευσης της ομοφυλοφιλίας σε ομοσπονδιακούς υπαλλήλους. Ηρθε με μια μηχανή που μετρούσε τη συμπεριφορά των μαθητών κατά την παρακολούθηση ερωτικών εικόνων με πρωταγωνιστές του ίδιου φύλου. Η καναδική κυβέρνηση χρησιμοποίησε αυτή τη μέθοδο για να αποκλείσει ή να απολύσει περισσότερους από 400 άνδρες από τη δημόσια διοίκηση και τον στρατό.

Ο Νταν Μπράουν τα ‘γραφε, αλλά…

Oι Ιλουμινάτι και οι ΗΠΑ

Η συνωμοσία: Μια μυστική κοινωνία που κυβερνά τον κόσμο – οι Illuminati – και ο Οργανισμός Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (NSA) είναι συνδεδεμένοι.

Η αλήθεια: Υπάρχει πράγματι ένας σύνδεσμος… Αυτός ο «σύνδεσμος» είναι στην πραγματικότητα ένας ηλεκτρονικός σύνδεσμος μεταξύ δύο ιστότοπων στο Διαδίκτυο. Εάν πληκτρολογήσετε το Illuminati αναγραμματίζοντάς το σε  Itanimulli, θα μεταβείτε στον ιστότοπο της NSA!