Μία ματιά στην φτωχική, μα και ερωτική, ζωή των Ρωσίδων φοιτητριών

Το project του Yaroslav Bulavin απεικονίζει με τον καλύτερο τρόπο την καθημερινότητα των φοιτητριών της Ρωσίας.

Το όνομα του Yaroslav Bulavin ενδεχομένως να μην το έχεις ξανακούσει. Και δεν θα σε αδικήσουμε. Αλλά από δω και στο εξής δεν έχεις καμία δικαιολογία για να μην τον θυμάσαι ή τέλος πάντων να μην εκτιμήσεις την δουλειά του.

Ο Ρώσος φωτογράφος με καταγωγή από την Αγία Πετρούπολη έχει αδυναμία στις όμορφες γυναίκες, στην χώρα του και στην φωτογραφία. Έτσι αποφάσισε να φτιάξει ένα project όπου θα μπορεί να τα συνδυάσει όλα μαζί και να προσφέρει το εντυπωσιακό αποτέλεσμα στο κοινό του. Γι’ αυτόν τον σκοπό, επισκέφτηκε τα κοινόχρηστα διαμερίσματα και τους ξενώνες της Αγίας Πετρούπολης και της Μόσχας όπου διαμένουν οι φοιτήτριες της Ρωσίας.

Πρόκειται για ένα project που θέλει να αναδείξει την άλλη όψη της καθημερινότητας της Ρωσίας. Εκεί όπου τα ακριβά αυτοκίνητα, οι πισίνες και τα γεύματα σε πολυτελή εστιατόρια δεν αποτελούν τον κανόνα που έχουμε μάθει να πιστεύουμε μέσω του Instagram. Εκεί όπου οι ένοικοι αυτής της ζωής προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα δύσκολα αλλά χωρίς να χάνουν το χαμόγελο και τον ερωτισμό τους.

Η ρωσική αισθητική γίνεται αμέσως αντιληπτή στην ατμόσφαιρα και γίνεται αμέσως αντιληπτό, πως θα προτιμούσαν να ζουν σε πιο άνετα μέρη. Όπως ακριβώς γίνεται ξεκάθαρα διακριτό και το «άτιμο» ρωσικό DNA.