Ποτάμι the end: Ανέστειλε τη λειτουργία και επιστρέφει άλλα 500.000 ευρώ

Την απόφαση για αναστολή λειτουργίας του Ποταμιού πήρε το Πολιτικό του Συμβούλιο μετά από πρόταση του Σταύρου Θεοδωράκη και παράλληλα αποφασίστηκε να μη λαμβάνει την ετήσια χρηματοδότηση των 100.000 ευρώ για το ποσοστό που έλαβε στις ευρωεκλογές καθώς το πείραμα του Σταύρου Θεοδωράκη απέτυχε να πείσει τους ψηφοφόρους, μετά από τις απανωτές αστοχίες του επικεφαλής του Κινήματος.

Αφού συμπληρώθηκαν δύο μήνες επαφών και διαβουλεύσεων με στελέχη και φίλους του Ποταμιού σε όλη τη χώρα, λήφθηκε η απόφαση για την αναστολή λειτουργίας του κόμματος, ενώ το Ποτάμι θα ζητήσει να σταματήσει και η χρηματοδότησή του από τα ταμεία του κράτους. Ως γνωστόν, το Ποτάμι έλαβε στις ευρωεκλογές 2019 ποσοστό 1,52%, ποσοστό που του επιτρέπει να χρηματοδοτείται μέχρι τις επόμενες ευρωεκλογές με ένα ποσό της τάξης των 100.000 ευρώ ετησίως (500.000 ευρώ συνολικά), όπως άλλωστε έχει συμβεί στο παρελθόν με όλα τα κόμματα που έχουν πάρει στις εκλογές πάνω από 1.5%.

Αν το υπουργείο Εσωτερικών δεν μπορεί για τυπικούς λόγους να σταματήσει τη χρηματοδότηση, τότε, σύμφωνα με πληροφορίες, το Ποτάμι θα ζητήσει το ποσό να πηγαίνει κάθε χρόνο στις υποτροφίες που ήδη δίνει το ΕΚΠΑ σε υποψήφιους διδάκτορες μετά την πρόσφατη δωρεά 500.000 ευρώ από τα ταμεία του κόμματος.

Τώρα ο Σταύρος Θεοδωράκης θα μπορεί να αφοσιωθεί, όχι στο να σώσει τη χώρα, αλλά το νέο του εγχείρημα, ένα μπαρ στο κέντρο της Αθήνας.