The Rainbow: Ένα ντοκιμαντέρ για το τελευταίο ιστορικό ροκ στέκι στο Χόλιγουντ

Ενώ ο κόσμος γύρω από αυτό έχει αλλάξει δραματικά, το «Rainbow Bar and Grill» θεωρείται ένας από τους τελευταίους «προμαχώνες» του πραγματικού ροκ εν ρολ στη φημισμένη Sunset Strip του Χόλιγουντ. Οι Rainbow πήραν το όνομά τους από εκεί. Ο Τζον Μπελούσι έφαγε το τελευταίο γεύμα του πριν πεθάνει, στο τραπέζι 16. Οι John Lennon, Ringo Starr, Keith Moon, Neil Diamond, Kim Fowley το επισκέπτονταν τακτικά στα 70s.

Τα βιντεοκλίπ των Guns ‘n’ Roses για τα τραγούδια «November Rain» και «Estranged» γυρίστηκαν στην μπάρα του. Η πίτσα του θεωρήθηκε η πιο γευστική της περιοχής. Οι σερβιτόρες του ήταν κατά βάση groupies. Ποιες ιστορίες έχουν συμβεί στο 9015 της Sunset Boulevard; Ένα ρεστοράν στο ισόγειο, ένα ακριβό κλαμπ που αποτελείται από ένα μπαρ, ένα dance floor και ένα DJ booth, μέρες και νύχτες που οι ροκ σταρ πέρασαν τρώγοντας, πίνοντας, παρτάροντας έξαλλα και παίρνοντας σημαντικές αποφάσεις.

Σε σκηνοθεσία του Zak Knutson, το ντοκιμαντέρ «The Rainbow» εξιστορεί πώς το στέκι που άνοιξε ο Mario Maglieri το 1972, με ένα πάρτι για τον Έλτον Τζον, αλλά και το «αδερφάκι» του Whisky A Go-Go, έγιναν πόλος έλξης των «παριών» που έγιναν μουσικοί θρύλοι. O δαιμόνιος επιχειρηματίας και μαικήνας του «σκληρού ήχου» βοήθησε εκατοντάδες καλλιτέχνες που κατέφταναν με μια τσάντα και πολλά όνειρα να ζήσουν στο Λος Άντζελες. Ίσως για αυτό τον αποκάλεσαν «Βασιλιά» της Sunset Strip και του δυτικού Χόλιγουντ.

Περιλαμβάνοντας συνεντεύξεις των Ozzy Osbourne, Slash, Gene Simmons, Lita Ford και Lemmy Kilmister, το ντοκιμαντέρ διάρκειας 69 λεπτών βάζει τους θεατές μέσα στον χώρο, σαν να το επισκέφτηκαν το προηγούμενο βράδυ. Μπαίνει στο μυαλό της οικογένειας Maglieri που μεταμόρφωσε το χώρο σε ένα σημείο συνάντησης διασημοτήτων που ήθελαν ένα μέρος για τις προσωπικές, καθημερινές, στιγμές τους.