To «Queen & Slim» της Melina Matsoukas κατακτά το αμερικανικό box office

Αμερικανίδα σκηνοθέτιδα Melina Matsoukas (Μελίνα Ματσούκας), με ρίζες από την Ελλάδα (όπως φαίνεται και από το όνομά της) και την Κούβα, θεωρείται μία από τις καλύτερες σκηνοθέτιδες μουσικών βίντεο, κάτι που της έχει φέρει και δύο Μουσικά Βραβεία Γκράμι.

Queen & Slim – Official Trailer 2

Παιδί του Μπρονξ της Νέας Υόρκης, έχει σκηνοθετήσει γνωστά βίντεο από καλλιτέχνες όπως Beyoncé, Rihanna, Jennifer Lopez, Whitney Houston, Katy Perry, Lady Gaga, Kylie Minogue, Snoop Dogg, No Doubt, Christina Aguilera… Καταλάβατε, όλοι οι σταρ της μουσικής βιομηχανίας (και μεγάλα διαφημιστικά γραφεία) ζητάνε την Melina Matsoukas για να σκηνοθετήσει το επόμενό τους βίντεο.

To «Queen & Slim» είναι η πρώτη μεγάλη ταινία που σκηνοθετεί η Melina Matsoukas και σε λιγότερο από δύο βδομάδες έχει ξεπεράσει κατά πολύ τα 20 εκατομμύρια δολάρια σε εισπράξεις, μόνο στις ΗΠΑ. Το λες και επίτευγμα για μία παραγωγή χαμηλού προϋπολογισμού (άσχετα αν είναι ταινίας της Universal Pictures), έχοντας στο νου μας πως το «Moonlight» του 2016, με όλο αυτό το buzz, έκανε εισπράξεις κοντά στα 28 εκατομμύρια στις ΗΠΑ (και αρκετά περισσότερα σε όλο τον κόσμο φυσικά). Το «Queen & Slim» θα το ξεπεράσει.

Στην ταινία πρωταγωνιστεί η βρετανίδα ηθοποιός-μοντέλο Jodie TurnerSmith που ενσαρκώνει τη δικηγόρο Queen και ο φίλος της, Slim, ρόλο που παίρνει ο, επίσης, βρετανός ηθοποιός Daniel Kaluuya («Get Out», «Black Panther», «Black Mirror»). Στο πρώτο τους ραντεβού σε ένα μικρό εστιατόριο στο Οχάιο, κατά την επιστροφή τους πίσω, ένας αστυνομικός τους βγάζει από το αυτοκίνητό τους για έλεγχο και τα πράγματα παίρνουν δραματική τροπή…