Κάποτε ανήκε στον «βασιλιά της κοκαΐνης» Πάμπλο Εσκομπάρ, έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο στα τέλη της δεκαετίας του ’80. Εκεί αποσυρόταν ο κολομβιανός έμπορος ναρκωτικών όποτε ήθελε να χαλαρώσει και εκεί κρυβόταν από τους ανταγωνιστές του, με θέα τον απέραντο Κόλπο του Μεξικού. Πλέον όμως το επιβλητικό παλάτι του Εσκομπάρ, το Casa Magna (Κάσα Μάγκνα), στο Τούλουμ στη χερσόνησο Γιουκατάν στο Μεξικό, αλλάζει μορφή και γίνεται ένα υπερπολυτελέστατο ξενοδοχείο. Oπως αναφέρει το Bloomberg, η εταιρεία Thor Equities Group αγόρασε το παραλιακό συγκρότημα, δίνοντας 17,5 εκατ. δολάρια (15 εκατ. ευρώ), ενώ σχεδιάζει να επενδύσει συνολικά 100 εκατ. δολάρια (90 εκατ. ευρώ) για να αναπτύξει 40 πολυτελή δωμάτια, ένα σπα και καταστήματα υψηλών προδιαγραφών.

Το Casa Magna βρίσκεται βρίσκεται κοντά στο Casa Malca, ένα επίσης από τα πολλά ακίνητα του «βασιλιά της κοκαΐνης» που δολοφονήθηκε το 1993. Πρόσφατα αποκτήθηκε από το νεοϋορκέζο επιχειρηματία Λίο Μάλκα ο οποίος το μετέτρεψε σε ένα μικρό ξενοδοχείο με πλούσια συλλογή σύγχρονων έργων τέχνης. «Το Τούλουμ θα γίνει σε λίγα χρόνια από τώρα ο Νο1 τουριστικός προορισμός σε όλη την Λατινική Αμερική» σημειώνει ο τομεάρχης της εταιρείας Τhor στη Νότια και Κεντρική Αμερική, Τζο Σιτ. Η εταιρεία Thor διαθέτει ένα χαρτοφυλάκιο πολυτελών ξενοδοχείων στο Μεξικό, όπως το Montage Los Cabos, το Thompson Playa del Carmen και το Ritz-Carlton στην πόλη του Μεξικού, το οποίο πρόκειται να ανοίξει τον επόμενο χρόνο.

Στην ιστορία έχει μείνει και η βίλα του Εσκομπάρ στο Puerto Triunfo με την ονομασία Hacienda Nápoles, η οποία βρισκόταν στο κέντρο μιας έκτασης που καταλάμβανε είκοσι τετραγωνικά χιλιόμετρα, αφού στις εγκαταστάσεις της συμπεριλαμβανόταν και ένας μικρός ζωολογικός κήπος. Από το 1987 μέχρι το 1993, ο Εσκομπάρ είχε μπει στη λίστα με τους πιο πλούσιους ανθρώπους. Μάλιστα, το 1989 ήταν ο 7ος πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο.