Το Ιράν βρίσκεται στο επίκεντρο της παγκόσμιας επικαιρότητας και μονοπωλεί την ειδησεογραφία στις ΗΠΑ, ωστόσο τα ευρήματα έρευνας της Morning Consult για λογαριασμό του Politico δείχνουν ότι η πλειοψηφία των Αμερικανών δεν ξέρει καν σε ποιο σημείο του πλανήτη βρίσκεται η Ισλαμική Δημοκρατία. Χαρακτηριστικά, σύμφωνα με την έρευνα, λιγότεροι από τρεις στους δέκα μπόρεσαν να προσδιορίσουν σε ποιο σημείο του χάρτη βρίσκεται η το Ιράν.

Συγκεκριμένα, μόλις το 23% κατάφεραν να δείξουν σωστά το Ιράν πάνω στον παγκόσμιο χάρτη, παρόλο που την ίδια στιγμή το 47% των αμερικανών πολιτών εμφανίζεται να στηρίζει την εντολή που έδωσε ο Ντόναλντ Τραμπ για την εξόντωση του ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί. Παράλληλα, το σχεδόν το 8% των Αμερικανών πέρασαν το Ιράν για το Ιράκ, ενώ ορισμένοι νόμιζαν ότι το Ιράν βρίσκεται στην Ευρώπη, ανάμεσα σε χώρες όπως η Ρουμανία, η Ουκρανία, αλλά και η Ελλάδα.

Υπήρξαν κάποιοι που νόμιζαν η Τεχεράνη βρίσκεται στο Ηνωμένο Βασίλειο (10) και άλλοι ότι βρίσκεται στην πατρίδα του ισχυρού άνδρα του Κρεμλίνου, τη Ρωσία (29). Επιπλέον, τουλάχιστον 32 Αμερικανοί έχουν στο μυαλό τους ότι το Ιράν βρίσκεται στις ΗΠΑ, ενώ 40 υποστήριξαν ότι είναι χώρα της Λατινικής Αμερικής.