Κερκ Ντάγκλας: Η ζωή ενός θρύλου μέσα από φωτογραφίες

Ο Αμερικανός ηθοποιός Κερκ Ντάγκλας έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 103 ετών και η είδηση κάνει τον γύρο του κόσμου, καθώς σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, ήταν ο τελευταίος μεγάλος σταρ της Χρυσής Εποχής του Χόλιγουντ.

Παιδί μίας φτωχής οικογένειας Εβραίων από τη Λευκορωσία, ο μικρός Κερκ πουλούσε τρόφιμα σε ανθρακωρύχους για να βοηθήσει την οικογένεια του και χρόνια αργότερα, δήλωσε σε συνέντευξή του ότι άλλαξε τουλάχιστον σαράντα δουλειές πριν γίνει ηθοποιός. Κατά τη φοίτησή του στο Λύκειο, συμμετείχε σε σχολικές θεατρικές παραστάσεις, οπότε και διαπίστωσε ότι το μόνο πράγμα για το οποίο ήταν σίγουρος στη ζωή του ήταν η επιθυμία να γίνει ηθοποιός. Σπούδασε στο πανεπιστήμιο St. Lawrence δανειζόμενος χρήματα τα οποία επέστρεψε δουλεύοντας ως κηπουρός ή ως επιστάτης. Ήταν επίσης μέλος της ομάδας πάλης του πανεπιστημίου. 

Ο Κερκ Ντάγκλας (πραγματικό όνομα Ισούρ Ντανιέλοβιτς) έκανε τα πρώτα βήματα του στην υποκριτική παίζοντας στο θέατρο. Το κινηματογραφικό του ντεμπούτο ήρθε το 1946 με την ταινία «The Strange Love of Martha Ivers» στο πλευρό της Μπάρμπαρα Στάνγουικ, χάρη στη βοήθεια της γοητευτικής συμφοιτήτριας του, Λορίν Μπακόλ. Έγινε διάσημος τρία χρόνια αργότερα με τον ρόλο του στην ταινία «Champion».

Ωστόσο, ο ηθοποιός τον οποίον το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου κατέταξε στη 17η θέση της λίστας με τους μεγαλύτερους αστέρες όλων των εποχών, ταυτίστηκε στο συλλογικό ασυνείδητο με τον «Σπάρτακο» (1960), το ιστορικό δράμα σε σκηνοθεσία Στάνλεϊ Κιούμπρικ, σε παραγωγή του ίδιου του Ντάγκλας. Πρόκειται για την ταινία που σηματοδότησε την επιστροφή του σεναριογράφου Ντάλτον Τράμπο στο Χόλιγουντ, καθώς ήταν ένας από τους δέκα σεναριογράφους της Μαύρης Λίστας του Μακάρθι, την οποία ο Κερκ Ντάγκλας πολέμησε με σθένος. 

Ο Κερκ Ντάγκλας στον...
Ο Κερκ Ντάγκλας στον «Σπάρτακο», 1960
«Σπάρτακος» 
«Σπάρτακος» 
Με την Ελενορ Πάρκερ...
Με την Ελενορ Πάρκερ στην ταινία «Αστυνομική Ιστορία» (Detective Story , 1951)
Με τον Άντι Γουόρχολ,
Με τον Άντι Γουόρχολ, 1978. 
Με τη Φάρα Φόσετ στην ταινία...
Με τη Φάρα Φόσετ στην ταινία «Κρόνος 3: Επανάσταση στα Άστρα» (Saturn 3, 1980)
Πατέρας και γιος, Κερκ...
Πατέρας και γιος, Κερκ και Μάικλ Ντάγκλας, Νέα Υόρκη, 1976. 
Ο Κερκ Ντάγκλας με...
Ο Κερκ Ντάγκλας με τη σύζυγο του γιου του Μάικλ, ηθοποιό Κάθριν Ζέτα Τζόουνς, με την οποία διατηρούσαν εξαιρετική σχέση. 
Με τη σύζυγο του Αν...
Με τη σύζυγο του Αν Μπάιντενς στην τελετή απονομής των Όσκαρ του 1985. 
Με την ηθοποιό και σύζυγο...
Με την ηθοποιό και σύζυγο του Ρομάν Πολάνσκι, Σάρον Τέιτ (η οποία δολοφονήθηκε άγρια τον Αύγουστο του 1969). 
Στα γυρίσματα της ταινίας...
Στα γυρίσματα της ταινίας «Δεσμώτης του Παρελθόντος» (The Juggler, 1953)
Με τον Τζον
Με τον Τζον Γουέιν. 
Ενσαρκώνοντας τον ζωγράφο...
Ενσαρκώνοντας τον ζωγράφο Βίνσεντ βαν Γκογκ στην ταινία «Η ζωή ενός ανθρώπου» (Lust for Life, 1956)
Με τον Στάνλεϊ Κιούμπρικ...
Με τον Στάνλεϊ Κιούμπρικ στα γυρίσματα της ταινίας «Σπάρτακος», δεύτερη συνεργασία τους μετά την αντιμιλιταριστική ταινία για τον Α Παγκόσμιο Πόλεμο, «Σταυροί στο Μέτωπο» (Paths of Glory, 1957). 
Λίγα λουλούδια στο...
Λίγα λουλούδια στο Αστέρι του Κέρκ Ντάγκλας στη Λεωφόρο της Δόξας του Χόλιγουντ. 
Κρατώντας δύο αντίτυπα...
Κρατώντας δύο αντίτυπα της αυτοβιογραφίας του. 
Σκηνή από την ταινία «A Gunfight»
Σκηνή από την ταινία «A Gunfight» (1971). 
Σεπτέμβριος
Σεπτέμβριος 1957.