Ο Jeff Bezos δίνει το ασύλληπτο ποσό των 10 δισ. για την κλιματική αλλαγή

Ο επικεφαλής της Amazon φάνηκε αποφασισμένος να προχωρήσει στη δημιουργία ιδρύματος για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Συγκεκριμένα ο Τζεφ Μπέζος, ανακοίνωσε ότι για τον σκοπό αυτό θα διαθέσει 10 δισ. δολάρια από την προσωπική του περιουσία.Επιπλέον, ο Μπέζος τον τελευταίο καιρό δεχόταν έντονη κριτική από τους εργαζόμενους της Amazon σχετικά με την έλλειψη πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

«Η κλιματική αλλαγή είναι η μεγαλύτερη απειλή για τον πλανήτη μας», έγραψε ο Μπέζος, ανακοινώνοντας την πρωτοβουλία του στο Instagram, για να προσθέσει:«Επιθυμώ να συνεργαστώ με άλλους για να ενισχύσουμε γνωστές μεθόδους και να επινοήσουμε νέες, ώστε να καταπολεμήσουμε τις καταστροφικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στον πλανήτη που όλοι μοιραζόμαστε».

Ο Τζεφ Μπέζος είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη, με περιουσία γύρω στα 130 δισ. δολάρια, και οι επιδόσεις του στο πεδίο της φιλανθρωπίας υστερούν άλλων μεγιστάνων.Το νέο ίδρυμα θα ονομάζεται Bezos Earth Fund και αναμένεται να παρέχει οικονομική στήριξη σε επιστήμονες, ακτιβιστές και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις από το προσεχές καλοκαίρι.

Λόγω των πιέσεων η εταιρεία έχει επίσης ανακοινώσει ότι θα γίνει ενεργειακά ουδέτερη μέχρι το 2040, δηλαδή δέκα χρόνια νωρίτερα από αυτό που ορίζει η συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα βγάλει στους δρόμους 100.000 ηλεκτρικά βαν μέχρι το 2024.