Οι υποψήφιοι για το βραβείο του World Press Photo

Από το 1955, ο διαγωνισμός World Press Photo βραβεύει τα καλύτερα φωτορεπορτάζ ανά τον κόσμο σε διαφορετικές κατηγορίες, όπως σύγχρονα ζητήματα, σπορ και πορτρέτα. Η κριτική επιτροπή είχε να επιλέξει ανάμεσα σε 73.996 φωτογραφίες που υπέβαλαν συνολικά 4.200 φωτογράφοι. Οι νικητές θα ανακοινωθούν στις 16 Απριλίου και αυτές είναι στη short list υποψηφιότητες για τη φωτογραφία της χρονιάς…

Αστυνομία εναντίον φοιτητών που πραγματοποιούν διαδήλωση διαμαρτυρίας στο κέντρο του Αλγερίου. Farouk Batiche for Deutsche Presse-Agentur.
Η συγγενής ενός από τα θύματα του μοιραίου Boeing 737 των αιθιοπικών αερογραμμών, που συνετρίβη τον περασμένο Μάιο λίγο μετά την απογείωσή του, ρίχνει χώμα στο πρόσωπό της σε ένδειξη πένθους. Mulugeta Ayene for the Associated Press.
Ενας επιχειρηματίας κλειδώνει σε ένα γραφείο δύο αντιαρματικές οβίδες κατά τη διάρκεια της διεθνούς εκθέσεως αμυντικού υλικού International Defence Exhibition and Conference (IDEX) στο Ντουμπάι. Nikita Teryoshin.
Ο 18χρονος Αχμεντ Ιμπραΐμ, στρατιώτης των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), δέχεται επίσκεψη από την κοπέλα του, στο νοσοκομείο της πόλης Αλ Χασάκα στη Συρία. Ivor Prickett for The New York Times.
Ενα 15χρονο κορίτσι από την Αρμενία μόλις ξύπνησε από τον λήθαργο στον οποίο είχε πέσει καθώς έπασχε από το λεγόμενο «σύνδρομο παραίτησης» (Resignation syndrome). Tomek Kaczor for Gazeta Wyborcza.
Ενας νεαρός Σουδανός απαγγέλλει ένα ποίημα κατά τη διάρκεια μιας αντικυβερνητικής διαδήλωσης στο κέντρο του Χαρτούμ. Yasuyoshi Chiba for Agence France-Presse.