Βενετία: Δελφίνια και ψάρια στα κανάλια της πόλης

Ιταλία βρίσκεται στην δεύτερη εβδομάδα καραντίνας και οι ταλαιπωρημένοι φίλοι μας Ιταλοί έχουν πολύ χρόνο στην διάθεσή τους να θαυμάσουν την θέα έξω από το παράθυρό τους. Έτσι, όσοι μένουν στην γειτονική χώρα ανακάλυψαν πρόσφατα μία πολύ ευχάριστη έκπληξη που ίσως τους έδωσε κάποια δόση αισιοδοξίας σε αυτήν την σκοτεινή περίοδο. Μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε λοιπόν, τα νερά της Βενετίας έχουν καθαρίσει σε πολύ μεγάλο βαθμό, καθώς η απουσία ανθρώπων (και gondolas) έχει μειώσει δραματικά την ρύπανση και βοηθήσει το περιβάλλον να «ανασάνει».

Υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες ξεκίνησαν να εμφανίζονται σμήνη ψαριών στα βενετσιάνικα κανάλια, τα οποία επιτέλους κολυμπούν ανενόχλητα και σίγουρα προσφέρουν ένα ευχάριστο θέαμα για όλους όσους μένουν στο σπίτι τους, προσπαθώντας να νικήσουν τον αόρατο εχθρό. Το παρακάτω βίντεο τραβήχτηκε στο λιμάνι Cagliari της Σαρδηνίας, όπου εμφανίστηκαν δελφίνια.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=cm7Py-PsXV4&feature=emb_logo

Στο τουίτερ τα νέα διαδόθηκαν συνοδευμένα με το hashtag #humansaretherealvirus, δηλαδή «οι άνθρωποι είναι ο πραγματικός ιός», το οποίο υποστηρίζει πως η ανθρωπότητα είναι υπεύθυνη για τα μεγαλύτερα εγκλήματα κατά της φύσης και οι καιροί μας αποδεικνύουν πως εκείνη επιστρέφει για να διεκδικήσει ό,τι της ανήκει. Τα δελφίνια δεν είναι τα μόνα που έχουν επιστρέψει στα νερά της Ιταλίας. Όλων των ειδών τα ψάρια πλέον κολυμπάνε ανενόχλητα χωρίς την ρύπανση, ενώ κάποιοι ισχυρίζονται πως έχουν δει ακόμα και κύκνους να κάνουν την βόλτα τους.

Και στην στεριά υπάρχουν αγριογούρουνα! Κυκλοφορούν στους δρόμους της Ρώμης και της Φλωρεντίας ψάχνοντας κάτι να μασουλήσουν, προσφέροντας ένα κάπως τρομακτικό αλλά ταυτόχρονα σουρεαλιστικό θέαμα. Οι Ιταλοί μοιράζονται ανάλογες φωτογραφίες από τα προσωπικά τους social media, ενώ συμβουλεύουν ο ένας τον άλλον να μείνει στο σπίτι έως ότου η έξαρση του κορωνοϊού να υποχωρήσει. Ας ελπίσουμε πως αυτό θα συμβεί σύντομα. Μέχρι τότε όμως, τα βίντεο που δείχνουν τα δελφίνια στα κανάλια είναι σίγουρα μία παρηγοριά. Όχι μόνο για εκείνους αλλά για όλους μας.

ΤΕΛΙΚΑ ΟΠΩΣ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΗΤΑΝ FAKE NEWS