Tom Hardy: Next Generation Brando

Γεννήθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου του 1977 και μεγάλωσε στο East Sheen του Λονδίνου. Ως μαθητής δεν είχε ιδιαίτερα καλές επιδόσεις, ενώ είχε αποβληθεί από σχολείο επειδή τον έπιασαν να κλέβει. Μετά από δύο προσπάθειες κατάφερε να γίνει δεκτός στο Drama Centre του Λονδίνου, από όπου είχαν αποφοιτήσει ο Michael Fassbender και ο Colin Firth, και να ξεκινήσει να κυνηγάει το όνειρο του να γίνει ηθοποιός. Μετά τη νίκη του σ’ ένα διαγωνισμό modeling, στην εκπομπή «The Big Breakfast», υπέγραψε συμβόλαιο με το πρακτορείο μοντέλων Models One και έτσι για ένα σύντομο χρονικό διάστημα έκανε το μοντέλο.

Όσο ήταν ακόμη μαθητής πήρε τον πρώτο του ρόλο ως John Janovec στη σειρά «Band of Brothers» του HBO, ενώ η πρώτη του εμφάνιση στον κινηματογράφο έγινε με την ταινία «Black Hawk Down».  Ωστόσο δεν ήταν όλα καλά από το ξεκίνημα τους καθώς ο Hardy είχε πρόβλημα με το αλκοόλ και τα ναρκωτικά, με αποτέλεσμα να καταλήξει στην αποτοξίνωση το 2003. Ο Hardy όμως επέστρεψε δυνατότερος και από τότε δεν έχει σταματήσει να πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο. Την ίδια χρονιά που δοκιμάστηκε και κατάφερε να «καθαρίσει» ο Hardy κέρδισε το βραβείο του «Πιο υποσχόμενου νέου ηθοποιού» στο London Evening Standard και στα βραβεία Olivier το 2004 αφού έπαιξε στις θεατρικές παραστάσεις «In Arabia We’d All Be Kings» και «Blood». 

Ως ηθοποιός είναι γνωστός για τις μεταμορφώσεις του από ταινία σε ταινία και ανάλογα το ρόλο.  Για παράδειγμα, το 2007 έχασε περίπου 30 κιλά για να απεικονίσει έναν αλκοολικό, εθισμένο στα ναρκωτικά άστεγο στη ταινία «Stuart: A Life Backwards», ρολό για τον οποίο κέρδισε την πρώτη υποψηφιότητά του στα βραβεία BAFTA. Στη συνέχεια, έβαλε 42 κιλά και γυμνάστηκε ώστε να γίνει «μπρατσαράς» για την ταινία «Bronson», έναν περιβόητο κρατούμενο, ενώ ξύρισε το κεφάλι του και άφησε μουστάκι. Με το ρόλο αυτό κέρδισε το βραβείο για τον «Καλύτερο Ηθοποιό» στα βραβεία British Independent Film. Από εκεί και πέρα η ιστορία γράφει μόνο επιτυχίες: Κέρδισε το βραβείο ως το «Ανερχόμενο Αστέρι» στα βραβεία BAFTA για το ρόλο του Eames στη ταινία του Christopher Nolan «Inception», που έσπασε ταμεία στις Ηνωμένες Πολιτείες. Πρωταγωνίστησε μαζί με τον Michael Fassbender στη ταινία «Tinker Tailor Soldier Spy» το 2011. Αυτή ήταν και η πρώτη φορά που ο Hardy είχε την ευκαιρία να παίξει δίπλα στον Gary Oldman, τον οποίο, όπως είχε αναφέρει ο ίδιος, θαύμαζε πολύ. Πρωταγωνίστησε δίπλα στο Joel Edgerton στο συγκλονιστικό «Warrior», και μετά ήρθαν τα Blockbuster αφού έπαιξε τον Bane στη ταινία του Christopher Nolan «Ο Σκοτεινός Ιππότης: Η Επιστροφή». Πέρσι όμως θα μπορούσαμε να πούμε ότι ήταν η χρονιά του αφού πρωταγωνίστησε στην ταινία «Mad Max: Ο Δρόμος της Οργής». Η ταινία ήταν υποψήφια για 10 Όσκαρ, από τα οποία κέρδισε τα 6. Ο Hardy θα επαναλάβει το ρόλο του σε 3 επιπλέον ταινίες. Ένα sequel του Mad Max μάλιστα, το «Mad Max: The Wasteland», έχει προγραμματιστεί για το 2017. Το αποκορύφωμα της χρονιάς όμως ήταν όταν ο Hardy κέρδισε υποψηφιότητα για τα Όσκαρ για το ρόλο του στη ταινία «Η Επιστροφή» ως John Fitzgerald, υποδυόμενος τον άνθρωπο που παράτησε τον Hugh Glass (τον χαρακτήρα του Leonardo DiCaprio) να πεθάνει στην άγρια φύση μισοφαγωμένο από μια αρκούδα.

Σε ότι αφορά την προσωπική του ζωή, ο Hardy αποφεύγει τα φώτα της δημοσιότητας. Το 2009 γνώρισε τη γυναίκα του, Charlotte Riley, η οποία έπαιξε την Cathy μαζί στο στην ταινία «Wuthering Heights». Το ζευγάρι παντρεύτηκε το 2014 και απέκτησε παιδί το 2015. Ο Tom ήταν παντρεμένος προηγουμένως με την Sarah Ward από το 1999 έως το 2004, ενώ έχει και ένα γιο με την προηγούμενη κοπέλα του, Rachael Speed. Αγαπάει παθολογικά τα σκυλιά κι επί του παρόντος έχει δύο, ενώ έχει και ένα τατουάζ Pitbull στην πλάτη του.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *