MORPHotel: Ένα ξενοδοχείο βγαλμένο από το Star Wars.

Το πλωτό ξενοδοχείο MORPHotel είναι μια έμπνευση του 32χρόνου αρχιτέκτονα Gianluca Santosuosso. Μόλις ολοκληρωθεί, αναμένεται να έχει μήκος περίπου 8 χιλιόμετρα. Ο αρχιτέκτονας όμως, έδωσε μια άλλη διάσταση στο δημιούργημά του καθώς τα δωμάτια και όλοι οι χώροι υποδοχής, φιλοξενίας και διασκέδασης, όπως τα θέατρα, οι κήποι, τα εστιατόρια και η πισίνα θα βρίσκονται σε κάψουλες.

Το ξενοδοχείο όμως έχει σχεδιαστεί, ώστε να μπορεί να επιπλέει σε όλο τον κόσμο, όπως ένα κρουαζιερόπλοιο και όχι μόνο στο Λονδίνο όπου θα είναι η «βάση» του. Ο Santosuosso έχει σχεδιάσει τη δημιουργία του φιλική προς το περιβάλλον, ενώ υπάρχει και η  εναλλακτική  χρήση του ως κρουαζιερόπλοιο, το οποίο θα επιτρέπει στους ενοίκους του να φιλοξενούνται και σε πόλεις εκτός Λονδίνου αφού θεωρητικά το ξενοδοχείο (δεν έχει ακόμη οριστεί ο χρόνο ολοκλήρωσής του) θα μπορεί να ταξιδέψει σε όλες τις θάλασσες και τα ποτάμια του κόσμου!

Με σχήμα σπονδυλικής στήλης, οι επισκέπτες του «MORPHotel» θα έχουν μια συνεχώς μεταβαλλόμενη θέα από τα δωμάτια τους, επειδή η δυναμική δομή θα είναι συνεχώς σε κίνηση. Παράλληλα, κάθε άκρο της σπονδυλικής στήλης, ανά μισό μίλι, θα έχει ένα σκάφος το οποίο θα μπορεί να αποκολληθεί από τη δομή και να μεταφέρει τους επισκέπτες για μια βόλτα στα γύρω νερά. Επιπλέον, το «διαστημικό» ξενοδοχείο, έχει ελικοδρόμιο, ενώ γύρω του έχουν τη δυνατότητα να δένουν σκάφη, προκειμένου οι επισκέπτες να έχουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν τη γύρω περιοχή.

Το MORPHotel είναι και πράσινο αφού ενσωματώνει ηλιακά πάνελ, έχει πλωτά περιβόλια, καθώς και εγκαταστάσεις συλλογής όμβριων υδάτων. 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *