Οι υπερυψωμένες καμπίνες PAN βρίσκονται στο δάσος του Finnskogen, στα σύνορα Νορβηγίας και Σουηδίας, προσφέροντας μία απίστευτη εμπειρία και διαμονή μέσα στη φύση.Το project PAN Treetop Cabins ξεκίνησε πριν τέσσερα χρόνια από τους Kristian Rostad και Christine Mowinckel. Το ζευγάρι ζει σε μία φάρμα στο Finnskogen στα ανατολικά της Νορβηγίας, δίπλα στα σύνορα με τη Σουηδία.

PAN Treetop Cabins

Με την επιθυμία να αναπτύξουν τη φάρμα, έλαβαν υπόψη τις φυσικές πηγές και πόρους που υπήρχαν στην περιοχή. Κατέληξαν σε ένα eco friendly και βιώσιμο τουριστικό project, όπου η ίδια η φύση θέτει τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξή του. Οι υπερυψωμένες καμπίνες-καταφύγια μπορούν να φιλοξενήσουν μέχρι και 6 άτομα, ενώ αν και είναι σε κάποιο απομακρυσμένο μέρος μέσα στο δάσος διαθέτουν όλα τα απαραίτητα, όπως θέρμανση και τζάκι, ντους και μια πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, ηλεκτρισμό και νερό, μεταξύ άλλων.

PAN Treetop Cabins

O Kristian και η Christine ξεκίνησαν το project με τον – επίσης – Νορβηγό αρχιτέκτονα Espen Surnevik το 2016, με τις πρώτες καμπίνες έτοιμες προς ενοικίαση το 2018. Μέχρι σήμερα, το 2020, οι περισσότεροι επισκέπτες είναι ξένοι τουρίστες που θέλουν να ανακαλύψουν την νορβηγική άγρια φύση και αυτή την «Nordic» αίσθηση. Σε αυτό το άγνωστο μέρος της Νορβηγίας, στα σύνορα με τη Σουηδία, η μοναδική αρχιτεκτονική των ιδιαίτερων αυτών καταλυμάτων γίνεται ένα με τη φύση, χωρίς να την επιβαρύνει και να αλλάζει-χαλάει το τοπίο.

PAN Treetop Cabins

Η περιοχή Finnskogen («Φινλανδικό δάσος») βρίσκεται στην αρχή μιας αχανής δασικής ζώνης με το όνομα Taiga ή αλλιώς «Δάσος του χιονιού», ένα από τα μεγαλύτερα μέγα οικοσυστήματα της γης. Στο Finnskogen ζουν πολλά είδη ζώων, που μπορείς να δεις και να παρατηρήσεις από τα ψηλά, στις καμπίνες PAN. Αρκούδες, λύκοι, λύγκες, ελάφια, τάρανδους και πολλά άλλα, καθώς και  εκατοντάδες είδη πουλιών και πτηνών. Στο Finnskogen βρίσκουμε και πολλές μικρές λίμνες.

PAN Treetop Cabins © Photo: @travelsbymarcPAN Treetop Cabins PAN Treetop Cabins PAN Treetop Cabins PAN Treetop Cabins