Kanye West: Ένα pop icon που ήρθε για να μείνει

O Kanye West είναι ένας άνθρωπος γεμάτος αντιθέσεις. Είναι αλαζονικός αλλά και αυτοκριτικός. Είναι υλιστής αλλά και βαθιά θρησκευόμενος. Είναι απίστευτα αγενής αλλά και ευαίσθητος. Η δε μουσική του αντί να μετριάζει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά τα επιδεικνύει ακόμη περισσότερο. Ξεκινώντας από το μηδέν, έχοντας παρατήσει το πανεπιστήμιο, ο Kanye West συνδύασε την γκάνγκστερ αισθητική του Hip-Hop με τη δική του, τύπου νέρντ, προσωπικότητα και έγινε ένας από τους πιο σημαντικούς ποπ σταρ. Μιλάμε για έναν χαρακτήρα τόσο περιπετειώδη και ανήσυχος που έφερε το mainstream σε αυτόν, αντί για το αντίθετο.

Ο West γεννήθηκε στην Atlanta γιος του Ray West, ενός φωτορεπόρτερ, Μαύρου Πάνθηρα και δικηγόρου και της Donda, μιας ακαδημαϊκού. Οι γονείς του χώρισαν όταν ήταν τριών και η μητέρα του τον μεγάλωσε στα προάστια του Chicago. Δεν έζησε μια ιδιαίτερα δύσκολη παιδική ζωή, ενώ φοίτησε στο πανεπιστήμιο για έναν χρόνο και τα παράτησε για να κυνηγήσει το όνειρο του και να γίνει μουσικός. Ξεκίνησε να κυκλοφορεί Hip – Hop τραγούδια αλλά και να γράφει top-10 επιτυχίες για τους Jermaine Dupri, Foxy Brown και Lil’ Kim. Η μεγάλη toy ευκαιρία όμως ήρθε όταν συνεργάστηκε με τον Jay-Z στο “This Can’t Be Life” αρχικά το 2000 και την αμέσως επόμενη χρονία όταν ανάλαβε παραγωγός στα μισά τραγούδια του The Blueprint το οποίο πήγε κατευθείαν στο νούμερο 1.

Kanye West performs Sunday Service during the 2019 Coachella Valley Music And Arts Festival on April 21, 2019 in Indio, California.

Από την εποχή εκείνη μέχρι σήμερα οι επιτυχίες δεν έχουν σταματήσει ούτε στιγμή. Ακόμη και όταν παραλίγο να σκοτωθεί σε τροχαίο, το 2002, μετέτρεψε την εμπειρία του σε τραγούδι, το “Through the Wire”, έφτασε στο νούμερο 15 του αμερικάνικου τσαρτ, δημιουργώντας την ιδανική υποδοχή για τον πρώτο δίσκο του που κυκλοφόρησε λίγες εβδομάδες μετά. Εκείνη τη χρονιά κέρδισε τρία βραβεία Grammy, μεταξύ των οποίων και Best Rap Album και Best Rap Song για το “Jesus Walks”. Ο επόμενος δίσκος του πήγε στο νούμερο 1 και ο West ο οποίος ήταν ήδη ένας σουπερστάρ είχε ξεκινήσει την επανάσταση του, που δεν ήταν τίποτα άλλο από τον πραγματικό του εαυτό. Τρεις μέρες μετά την κυκλοφορία του δίσκου, και ενώ ο West έπαιρνε μέρος σε μια φιλανθρωπική εκδήλωση για τα θύματα του τυφώνα Κατρίνα, μιλάει εκτός σεναρίου ζωντανά στην τηλεόραση και δηλώνει ότι “ο George Bush δεν ενδιαφέρεται για τους μαύρους”. Αυτές οι οκτώ λέξεις έγιναν εκατοντάδες πρωτοσέλιδα την επόμενη μέρα, όπως είχε γίνει και ο ίδιος λίγες μέρες πριν στο διάσημο περιοδικό Time, όντας ένας από τους ελάχιστους μουσικούς που έχουν καταφέρει κάτι τέτοιο.

Ο West όμως είναι διάσημος για το ότι λέει πάντα την άποψη του. Το έχει κάνει κατά τη διάρκεια των MTV Awards, όχι μόνο μια φορά, δηλώνοντας ότι εκείνος έπρεπε να έχει πάρει το βραβείο, όπως και έχει ανέβει απρόσκλητος στη σκηνή κατά τη διάρκεια της απονομής βραβείου στην Taylor Swift και έχει πει ότι έπρεπε να έχει κερδίσει η Beyonce. Και φυσικά υπάρχει και η κόντρα με τον 50 Cent ο οποίος τον προκάλεσε σε έναν άτυπο διαγωνισμό για το ποιος θα πουλήσει περισσότερους δίσκους, με τον West να κερδίζει άνετα. Ο χαμένος δεν θα ξανακυκλοφορούσε δίσκο αλλά οι δύο καλλιτέχνες τα βρήκαν και έτσι ο 50 Cent τη γλίτωσε.

Στις 10 Νοεμβρίου 2007 πεθαίνει η μητέρα του σε ηλικία 57 ετών κατά τη διάρκεια μιας πλαστικής επέμβασης. Κάποτε σε μια συνέντευξη της είχε πει ότι “o Kanye βγήκε από μέσα μου μουράτος”. Όπως στήριζε και το γιο της, έτσι είχε ξεκινήσει μαζί του και το ίδρυμα Kanye West Foundation μέσα από το οποίο βοηθούσαν παιδιά που δεν είχαν τελειώσει το γυμνάσιο. Τον είχε στηρίξει από την αρχή και ο διάσημος ράπερ ήταν συντετριμμένος. Προς τιμή της τραγουδάει στα βραβεία Grammy το “Hey Mama” σε μια από τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές των βραβείων. Μετά από πολλά ειδύλλια με διάσημες περσόνες, πολλές εκ των οποίων αμφιλεγόμενες, ο Kanye παντρεύεται την Kim Kardashian, και μαζί γίνονται έναν από τα διασημότερα ζευγάρια του πλανήτη. Παντρεύονται, κάνουν παιδί, εμφανίζονται σε περιοδικά και όλες οι στιγμές τους γνωρίζουν το μάξιμουμ της δημοσιότητας.

Πέρα από λατρεμένος μουσικός και παραγωγός ο Kanye είναι και ένας άνθρωπος – ίνδαλμα στο χώρο της μόδας, τόσο για τα ρούχα που φοράει, όσο για εκείνα που σχεδιάζει, όπως για παράδειγμα τη γυναικεία σειρά DW Kanye West ή τα παπούτσια που σχεδιάζει για την Adidas με την οποία έχει συμβόλαιο από το 2013. Από t-shirts και αθλητικά μέχρι κουστούμια, τα ρούχα του West “κυκλοφορούν” σε ολόκληρο τον πλανήτη και “περπατάνε” στις πιο ξακουστές πασαρέλες, αποδεικνύοντας ότι ο άνθρωπος έχει ταλέντο σε ότι κι αν κάνει και ότι είναι ένα διαχρονικό pop icon.

https://instagram.com/privatekanye/
http://www.kanyewest.com/
http://www.style.com/fashion-shows/fall-2015-ready-to-wear/kanye-west-adidas-originals/collection
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *