Τα βραβεία Ocean Photography που ανακοίνωσε το Oceanographic Magazine είναι μια γιορτή προς τιμήν του πανέμορφου μπλε πλανήτη μας, καθώς και μια πλατφόρμα για την ανάδειξη των πολλών προβλημάτων που αντιμετωπίζει. Η δημιουργία του διαγωνισμού Φωτογραφίας Ωκεανών έχει στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού σε όλα όσα απειλούν τη θαλάσσια ζωή και την άντληση χρημάτων για την προστασία της. Φωτογράφοι όλων των ειδικοτήτων και των επιπέδων εμπειρίας -τόσο ερασιτέχνες όσο και επαγγελματίες – καλούνται να υποβάλουν τις πιο αξιόλογες εικόνες τους μέχρι τις 30 Ιουνίου για να κριθούν από μια ομάδα κορυφαίων στον κόσμο φωτογράφων Ωκεανών. Θα κριθούν συνολικά έξι κατηγορίες, οι νικητές θα ανακοινωθούν στις 20 Αυγούστου σε εκδήλωση στο Λονδίνο, ο μεγάλος νικητής θα ανακηρυχθεί Φωτογράφος Ωκεανών της Χρονιάς και οι βραβευμένες φωτογραφίες παρουσιαστούν σε μια ελεύθερη δημόσια έκθεση.

Μία φώκια λεοπάρδαλη κολυμπάει στην επιφάνεια της θάλασσας της Ανταρκτικής, ενώ πίσω της μια ομάδα πιγκουίνων φυλάει τσίλιες – CRISTINA MITTERMEIER.
Κοπάδι από όρκες βγαίνει «συνεταιριστικά» για κυνήγι σε νορβηγικά νερά. Η τεχνική αυτή είναι γνωστή ως σίτιση-καρουζέλ – PAUL NICKLEN.
Κοντινό σε μια φώκια λεοπάρδαλη που φεύγει με το γεύμα της -έναν πιγκουίνο – PAUL NICKLEN.
Έξω από την ακτή της Νότιας Κόρεας, ένας δύτης βγάζει ένα τεράστιο χταπόδι στην επιφάνεια – LUCIANO CANDISANI.
Παιχνίδια με το φως του ήλιου αντανακλώνται πάνω σε έναν φαλαινοκαρχαρία, στο νησί Isla Mujeres του Μεξικού – SHAWN HEINRICHS.
Αεροφωτογραφία από έναν ποταμό του Πόμιο στη Παπούα Νέα Γουινέα αποκαλύπτει τις καταστροφικές συνέπειες της παράνομης υλοτομίας στην περιοχή – PAUL HILTONN/GREENPEACE.
Μία ενενηντάχρονη νοτιοκορεάτισσα ετοιμάζεται για ελεύθερη κατάδυση ψάχνοντας φαγητό – LUCIANO CANDISANI.
Μία φώκια Γουέντελ χαλαρώνει πάνω στα βράχια της Ανταρκτικής – ANDY MANN.