Sony Photography Awards: Οι νικητές και οι φιναλίστ!

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Φωτογραφίας ανακοίνωσε τη λίστα με τους φιναλίστ του Διαγωνισμού Sony World Photography Awards 2020. Οι συμμετοχές ανήλθαν στις 345.000 από 203 χώρες για τους 4 διαγωνισμούς, με 135.000 συμμετοχές σε 10 κατηγορίες. Φέτος, μάλιστα, εισήχθη και μια νέα κατηγορία, «περιβάλλον», με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού γύρω από το θέμα της κλιματικής αλλαγής. Ανάμεσα τους, ξεχωρίζει μία φωτογραφία του Ιγκι Ποπ από συναυλία που θυμίζει πίνακα του Καραβάτζιο. Τα έργα των φιναλίστ του επαγγελματικού διαγωνισμού και των ερασιτεχνών επρόκειτο να παρουσιαστούν στο πλαίσιο της έκθεσης Sony World Photography Awards 2020 στο Somerset House (17 Απριλίου – 4 Μαΐου). Σύμφωνα, όμως, με τις οδηγίες της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου για την υγεία και την ασφάλεια προσωπικού και των επισκεπτών, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Φωτογραφίας αποφάσισε να ακυρώσει την έκθεση καθώς και την τελετή Sony World Photography Awards (9 Ιουνίου).

Ο Αντουάν Βέλινγκ από την Αυστραλία είναι ο νικητής στην κατηγορία Πολιτισμός με τη φωτογραφία του «Mark 5:28», η οποία καταγράφει τη στιγμή που κάποιοι από το κοινό ανέβηκαν στη σκηνή για να χορέψουν μαζί με τον Ιγκι Ποπ στη συναυλία του στην Όπερα του Σίδνεϊ .ANTOINE VELING/2020 SONY WORLD PHOTOGRAPHY AWARDS.
Γλάροι ανταγωνίζονται για έναν αστερία πάνω από την παραλία Λα Μπολ, στις ακτές του Ατλαντικού στη Γαλλία. CAROLINE PAUX/2020 SONY WORLD PHOTOGRAPHY AWARDS.
Μαθητές διαδηλώνουν για την κλιματική αλλαγή στη Γέφυρα Γουεστμίνστερ του Λονδίνου. TIM JOHNSTON/2020 SONY WORLD PHOTOGRAPHY AWARDS.
Δύο τσίτα στην Μποτσουάνα που καθαρίζονται γλείφοντας η μία την άλλη μετ΄από ένα επιτυχημένο κυνήγι. GUOFEI LI/2020 SONY WORLD PHOTOGRAPHY AWARDS.
Ο Τσαρλς Τόμσον, γνωστός και ως Black Francis, του ροκ συγκροτήματος The Pixies δείχνει τον εκνευρισμό του κατά τη διάρκεια μιας φωτογράφισης. TOM OLDHAM/2020 SONY WORLD PHOTOGRAPHY AWARDS.
H προβλήτα του Μπράιτον, στην Αγγλία, όταν σουρουπώνει. STEPHEN TOMLINSON/2020 SONY WORLD PHOTOGRAPHY AWARDS.
Μια αλεπουδίτσα κοντά το λιμάνι του Αϊμάουντεν στην Ολλανδία. MARLEEN VAN EIJK/2020 SONY WORLD PHOTOGRAPHY AWARDS.
H κατεδάφιση 4 πύργων ψύξης στον σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας Αϊρονμπριτζ στο Σροπσάιρ της Αγγλίας, χαρακτηριστικό του τοπίου εδώ και 50 χρόνια. ALEC CONNAH/2020 SONY WORLD PHOTOGRAPHY AWARDS.
Θιασώτες του φεστιβάλ Παλκί στο Παντχαρπούρ της Μαχαράστρα στην Ινδία. Χιλιάδες από αυτούς περπάτησαν εκατοντάδες χιλιόμετρα για να φτάσουν μέχρι εκεί, διασκεδάζοντας στον δρόμο με μουσική και χορό. MAHESH LONKAR/2020 SONY WORLD PHOTOGRAPHY AWARDS.
Νεαρός εξερευνητής στις βουνοκορφές των Αλπεων, πάνω από το Σαμονί της Γαλλίας. KATIE FARR / 2020 ΒΡΑΒΕΙΑ SONY WORLD ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ.
Ένας σκύλος κάνει βουτιά από ψηλά στο Κολοράντο των ΗΠΑ. LIOR YAAKOBI/2020 SONY WORLD PHOTOGRAPHY AWARDS.
Καμηλοπαρδάλεις γύρω από μια τρύπα από όπου αναβλύζει νερό στο ιδιωτικό καταφύγιο Ονγκούμα, κοντά στην Ετόσα, στη Ναμίμπια. MICHAEL FAINT / 2020 ΒΡΑΒΕΙΑ SONY WORLD ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ.
Αλογα βόσκουν στην Καππαδοκία, στην Τουρκία. ANASTASIA KAMINSKAYA / 2020 ΒΡΑΒΕΙΑ SONY WORLD ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ.
Μια κουκαμπούρα, ένα από τα πιο εντυπωσιακά πουλιά του πλανήτη, κοντά στο σπίτι του φωτογράφου στο Γουαλάμπι Πόιντ στη Νέα Νότια Ουαλία της Αυστραλίας όταν η καταστροφική φωτιά έπληξε την περιοχή. ADAM STEVENSON/2020 SONY WORLD PHOTOGRAPHY AWARDS.
Μια μαμά και ένα μωρό του γένους των ουρακοτάγκων στο Εθνικό Πάρκο Τανγιούνγκ Πούτινγκ στη Βόρνεο της Ινδονησίας. Τα μωρά μένουν με τις μητέρες τους μέχρι να γίνουν επτά ετών, οι οποίες τα κουβαλούν συνεχώς τα πρώτα δύο χρόνια. JULIA WIMMERLIN/2020 SONY WORLD PHOTOGRAPHY AWARDS.