Το άγαλμα του Χριστού στο Ρίο φωτίστηκε με την λέξη «Πείνα»

Όπως κάθε κρίση, έτσι και αυτή που βιώνει ο πλανήτης από το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού κι έπειτα, έχει πλήξει οικονομικά περισσότερο τους ανθρώπους που – έτσι κι αλλιώς – πάλευαν καθημερινά για την επιβίωσή τους, εκείνους για τους οποίους η εξασφάλιση των απαραίτητων για τη διαβίωση αγαθών δεν ήταν ποτέ μια εύκολη και δεδομένη υπόθεση.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του ΟΗΕ, ο αριθμός των ανθρώπων που θα αντιμετωπίσουν οξεία διατροφική ανασφάλεια ενδέχεται να διπλασιαστεί φέτος και να φτάσει τα 265 εκατομμύρια εξαιτίας των οικονομικών επιπτώσεων της covid-19, προειδοποίησε το PAM. Οι επιπτώσεις από την απώλεια τουριστικών εσόδων, η μείωση των εμβασμάτων και άλλοι περιορισμοί που συνδέονται με την πανδημία ενδέχεται να φέρουν 130 εκατομμύρια ανθρώπους στα πρόθυρα του λιμού φέτος. «Η covid-19 ενδέχεται να αποδειχθεί καταστροφική για εκατομμύρια ανθρώπους που κρέμονται από μία κλωστή», τόνισε Αρίφ Χουσάιν επικεφαλής οικονομολόγος και διευθυντής έρευνας στο PAM (Παγκόσμιο Διατροφικό Πρόγραμμα).

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Χριστός Λυτρωτής του Ρίο ντε Τζανέιρο, φωτίστηκε ξανά, όχι για να μεταδώσει μήνυμα συμπαράστασης και ευγνωμοσύνης στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του κόσμου ολόκληρου αλλά για να θυμίσει αυτό ακριβώς: πως κάποιοι άνθρωποι δεν παλεύουν μόνο με τον κορονοϊό αλλά και με κάτι ακόμα, την πείνα. Η λέξη αυτή, γραμμένη στα πορτογαλικά, στο στήθος του αγάλματος, για να πει τα – όπως φαίνεται – όχι και τόσο αυτονόητα, σε μια χώρα ο πρόεδρος της οποίας σχεδόν αρνείται την ύπαρξη της πανδημίας.

Οι φωτογραφίες από το Associated Press:

ap_20131822717354.jpg
ap_20131810319206.jpg
ap_20131810369181.jpg