Franko: Η υγιεινή και απολαυστική διατροφή στη Γλυφάδα έχει όνομα!

Η ιδέα του Franco ξεκίνησε όταν ο Στράτος Κωνσταντίνου διαπίστωσε το κενό που υπήρχε στην θέληση μιας μεγάλης μερίδας του κόσμου να βρει μια πιο υγιεινή διέξοδο στη διατροφή του.

Το concept του μαγαζιού έχει στην ουσία να κάνει με ένα διαφορετικό lifestyle. Το 42% των αγοριών και το 38% των κοριτσιών στην Ελλάδα είναι υπέρβαρα, ενώ παχύσαρκα είναι το 20% των αγοριών και το 14% των κοριτσιών, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Πρωτοβουλίας Επιτήρησης της Παιδικής Παχυσαρκίας (COSI) του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ). Αυτή η μάστιγα λοιπόν οδηγεί στην ανάγκη να υπάρξει μια αλλαγή στις διατροφικές μας συνήθειες και να τρώμε καλύτερα.

Εδώ λοιπόν ο πελάτης έχει την ευκαιρία να φάει σαλάτες, σούπες, σάντουιτς, χυμούς και Smoothies που φτιάχνονται επιτόπου. Χρησιμοποιούνται τα καλύτερα υλικά σε οτιδήποτε παρασκευάζουν και παράλληλα κρατούν τις τιμές χαμηλά ώστε το υγιεινό και το βιολογικό να είναι προσβάσιμο σε όλους. Αυτό συμβαίνει και στο κατάστημα και στον χώρο του πελάτη καθώς υπάρχει και delivery.

Έτσι στη γωνία της Γούναρη και Αθανάτου στην Άνω Γλυφάδα, στο Franko ό,τι και να επιλέξεις είναι ολόφρεσκο, χωρίς πρόσθετα και συντηρητικά. Εδώ θα βρεις ό,τι ακριβώς αναζητάς. Καλό καφέ από εκλεκτά χαρμάνια, φρέσκους χυμούς φρούτων και λαχανικών που θα σε μυήσουν στην υγιεινή διατροφή και θα σε γεμίσουν ενέργεια, αλλά και νόστιμο φαγητό από αγνά υλικά που φτιάχνονται καθημερινά στην κουζίνα του Franko.

Οι συνταγές που έχει εμπνευστεί ο σεφ, όπως αναφέραμε και πιο πάνω, είναι πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά, παρασκευάζονται μόνο με φρέσκα υλικά, χωρίς συντηρητικά ή τεχνητά ενισχυτικά γεύσης. Από τις σάλτσες και τα ντρέσινγκ μέχρι τις βινεγκρέτ και τους ζωμούς, κάθε γευστική λεπτομέρεια φτιάχνεται από την αρχή στην κουζίνα του Franko με τις συνταγές και το μεράκι της ομάδας τους. Οπότε μπορείς να φας και πολύ γευστικά, αλλά πάνω από όλα υγιεινά.

Το πρωί κάνε μια στάση για φρεσκοφουρνισμένα γαλλικά κρουασάν -που μυρίζουν απίστευτα, αφράτα μάφινς, ή σπιτικά κέικ, που θα σου θυμίσουν αυτά της μαμάς σου. Οι χυμοί και τα smoothies από εποχιακά φρούτα, λαχανικά, βότανα και superfoods φτιάχνονται μπροστά στα μάτια σου και αποτελούν εγγύηση για μια ημέρα γεμάτη ενέργεια.

Άμα πάλι σε πιάσει λιγούρα το μεσημεράκι και θέλεις να φας κάτι ελαφρύ, στο Franko μπορείς να βρεις ομελέτες, σάντουιτς και σαλάτες λαχανικών και οσπρίων. Να δοκιμάσεις οπωσδήποτε τσιαπάτα καλαμποκιού με ψητό κοτόπουλο, φύλλα φρέσκιας ρόκας, ντομάτα & μαγιονέζα, η σαλάτα με Κινόα & ρεβύθια, όπως και αυτή με τη Ρόκα και τον σολομό, το ιταλικό σάντουιτς.

Franko, Δημητρίου Γούναρη 41, Γλυφάδα, Τηλ: 210 9600060