Apple Ring: Ένα έξυπνο δαχτυλίδι θα μπορούσε να αντικαταστήσει τα Apple Watch;

Το Apple Watch είναι ξεκάθαρα ένα από τα πιο επιτυχημένα προϊόντα της εταιρείας τα τελευταία χρόνια. Οπότε, φαντάζει λογικό η Apple να ασχολείται με τον σχεδιασμό περισσότερων, και ίσως πιο εξειδικευμένων, wearable συσκευών. Πρόσφατα έκανε την εμφάνιση του ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το οποίο αποκαλύπτει ότι η εταιρεία πιθανότατα θα κυκλοφορήσει αρκετά σύντομα το “Apple Ring”.

Σχεδιασμός και hardware
Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας αφορά συσκευές, μεθόδους και διεπαφές χρήστη για μια φορητή ηλεκτρονική συσκευή που τοποθετείται στο δάχτυλο. Το Apple Ring διαθέτει επεξεργαστή, ασύρματο πομποδέκτη, τροφοδοτικό και μικρόφωνο.

Apple Ring

Επίσης, το έξυπνο δαχτυλίδι θα έχει αισθητήρες οι οποίοι θα βοηθούν στην αναγνώριση χειρονομιών, οθόνη αφής, και έναν διακόπτη που ίσως λειτουργήσει όπως το Digital Crown της Apple.

Λειτουργίες
Το Apple Ring μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μέσο ελέγχου των iPhones και iPads, μέσω φωνής, χειρονομιών και εκτέλεσης εντολών στην οθόνη αφής. Το έξυπνο δαχτυλίδι είναι συνδεδεμένο άρρηκτα με το οικοσύστημα των συσκευών της εταιρείας, αλλά μπορεί να λειτουργεί και ως αυτόνομο έξυπνο αξεσουάρ.

Αν και το κείμενο του διπλώματος ευρεσιτεχνίας είναι αρκετά μεγάλο περιγράφει ελάχιστα το Apple Ring. Ωστόσο, αναφέρει ότι θα είναι συμβατό με το Apple Pay, θα παρακολουθεί τη φυσική κατάσταση του χρήστη και θα έχει δυνατότητα ασύρματης επικοινωνία με άλλες συσκευές.

Μόνο ο χρόνος θα δείξει πόσο χρήσιμο θα μπορούσε να είναι το Apple Ring, και αν θα αντικαταστήσει τα Apple Watch. Όπως και να έχει, πρόκειται για ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, και η Apple καταθέτει αμέτρητα κάθε μέρα. Οπότε, ίσως τελικά να μην δούμε ποτέ στα ράφια των καταστημάτων το έξυπνο δαχτυλίδι.