Η BioNTech SE και η Moderna Inc. θα μπορούσαν να λάβουν άδεια κυκλοφορίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τα εμβόλια τους κατά της νόσου Covid-19 το δεύτερο μισό του επόμενου μήνα, σύμφωνα με την επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπως μεταδίδει το Bloomberg. 

Αυτό θα βάλει την Ε.Ε. σε καλό δρόμο για να ξεκινήσει τη διανομή των εμβολίων την ίδια στιγμή με τις ΗΠΑ. 

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων είναι σε καθημερινές επαφές με την αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων για την παρακολούθηση των εμβολίων προκειμένου να “συγχρονίσουν” την αξιολόγηση τους, ανέφερε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων έχει εκτιμήσει ότι μια έγκριση υπό όρους θα μπορούσε να έρθει ακόμα και από το δεύτερο μισό του Δεκεμβρίου, όπως δήλωσε η φον ντερ Λάιεν, μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά την χθεσινή τηλεδιάσκεψη των ηγετών της Ε.Ε. για την πανδημία.

Η Ε.Ε. θα μπορούσε να πληρώσει πάνω από $10 δισ. για να αγοράσει εκατοντάδες εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου που έχουν αναπτύξει η Pfizer Inc. και η BioNTech καθώς και του εμβολίου της CureVac NV, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του Reuters το οποίο επικαλείται Ευρωπαίο αξιωματούχο. 

Η τιμή έχει συμφωνηθεί για το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech στα 15,50 ευρώ ($18.34) ανά δόση, τιμή μικρότερη από αυτό που θα πληρώνουν οι ΗΠΑ, αναφέρει το πρακτορείο.