Escondida: H πιο exclusive παραλία του πλανήτη

H παραλία Escondida βρίσκεται στο Εθνικό Πάρκο στα νησιά Μαριέτα (Larga και Redonda) στη μεξικανική ακτή του Ειρηνικού Ωκεανού και εκ πρώτης όψεως θυμίζει λιγάκι τη Γκιόλα στη Θάσο, αλλά και το Μάτι του Διαβόλου στο Άνω Κουφονήσι. Απέχει περίπου 8 χιλιόμετρα από την Punta Mita.

Η προσβασιμότητα

Είναι προσβάσιμη μόνο από τη θάλασσα και οι επισκέπτες μπορούν να την προσεγγίσουν μόνο με κολύμπι από την ακτή με χαμηλή παλίρροια, αφού πρώτα περάσουν από μια ηφαιστειακή πέτρινη καμάρα περίπου 20 μέτρων. Η διαδρομή στο νερό είναι, τουλάχιστον, περίεργη, καθώς υπάρχουν μόλις λίγα μέτρα που μεσολαβούν μεταξύ του βράχου και της θάλασσας.

Η διαμονή

Tα νησιά αυτά δε μπορούν να υποστηρίξουν πολλούς επισκέπτες. Για την ακρίβεια, μόνο 116 επιτρέπονται ανά ημέρα σε ομάδες των 15 ατόμων και το μέγιστο χρονικό διάστημα που μπορούν να μείνουν σε αυτήν την παραλία είναι 20 λεπτά.

Πρόκειται για ειλημμένη απόφαση από τις μεξικανικές αρχές το 2016, λόγω των κινδύνων που προέκυψαν από τον ανεξέλεγκτο τουρισμό. Ο συνωστισμός είχε αγγίξει τις 3.000 κόσμου σε εύρος 700 μέτρων. Ένα τέτοιο σενάριο, ειδικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας, μόνο πανικό μπορεί να προκαλέσει.

Ο πιο εύκολος τρόπος για να φτάσει κανείς στην παραλία Escondida είναι να πάρει πλοίο στο Puerto Vallarta από το Jalisco ή τη Nayarit.

Το ταξίδι διαρκεί περίπου 4 ώρες και είναι υποχρεωτικό να κλείσεις εισιτήρια μέσω των πιστοποιημένων ταξιδιωτικών εταιρειών. Ούτε λόγος για ξενοδοχείο υπό αυτές τις συνθήκες. Μπορείς να μείνεις στη Nayarit και να επιλέξεις το γραφικότατο ψαροχώρι Punta Mita.

Το κόστος 

Οι τιμές κυμαίνονται από 80 έως 125 Ευρώ στα εισιτήρια. Τώρα όσο για το κόστος της άφιξής σου στο Μεξικό, αυτό είναι ένα άλλο ζήτημα προφανώς, που διαφέρει ανάλογα με την ευρηματικότητα του καθενός σας.