Ο πρώην υπουργός και τα ακίνητα – φιλέτα της Εκκλησίας!

Μέσα από μια καινούρια προσπάθεια στην οποία αποδίδεται τελείως διαφορετική χροιά από τις προηγούμενες, η Εκκλησία επιδιώκει να βγάλει προς πώληση 38 ακίνητα μέσα από δύο διαφορετικές διαγωνιστικές διαδικασίες!

Τα ακίνητα αυτά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη τίθενται ενώπιον του ενδιαφέροντος των επενδυτών από την Εκκλησιαστική Κεντρική Υπηρεσία Οικονομικών (ΕΚΥΟ) διά μέσω μιας πραγματικά παγκόσμιας πρωτοτυπίας που δημιουργεί υπόνοιες ότι υποκρύπτει ισχυρά συμφέροντα, προσυνεννοήσεις, αλλά και σύνδεση με κρατικούς λειτουργούς που κατέχουν θέσεις κλειδιά!

Μεταξύ των 38 αυτών ακινήτων που βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη, στην Κηφισιά , στα Πατήσια, τις Αχαρνές, την Βουλιαγμένη και αλλού, περιλαμβάνονται και ορισμένα τα οποία χαρακτηρίζονται φιλέτα καθώς η αξία και η θέση τους τα καθιστούν μοναδικά.

Τέτοια ακίνητα για παράδειγμα είναι τα 80 στρέμματα του ορφανοτροφείου Θηλέων στην Βουλιαγμένη, δίπλα και ακριβώς πάνω από την πλαζ του Αστέρα Βουλιαγμένης.

Καθώς και τα 1.000 στρέμματα της Φασκομηλιάς, περιοχή που βρίσκεται πάνω στη θάλασσα μεταξύ Βάρκιζας και Βουλιαγμένης.

Ως προς την πώληση των «φιλέτων» αυτών, το ζήτημα που αναδεικνύεται και το οποίο καθιστά την υπόθεση παγκόσμια πρωτοτυπία, έγκειται στο γεγονός ότι ο διαγωνισμός που προκηρύσσεται αφορά ακίνητα τα οποία δεν είναι τακτοποιημένα δασικά, πολεοδομικά και χωροταξικά!

Το εκκλησιαστικό ορφανοτροφείο της Βουλιαγμένης, σε μια πραγματικά προνομιακή τοποθεσία.

Η αρμόδια Επιτροπή της Εκκλησίας όσον αφορά την αξιοποίηση της περιουσίας της διενεργεί έναν διαγωνισμό ο οποίος απευθύνεται προς αυτούς τους επενδυτές – μεγαλοεπιχειρηματίες οι οποίοι έχουν την δυνατότητα μέσω σχέσεων ή διασυνδέσεων με φορείς – κλειδιά αλλά και την εξουσία, να τακτοποιήσουν εκ των υστέρων τα ανοιχτά ζητήματα των ακινήτων αυτών!

Σε απλά λόγια η φύση της διαγωνιστικής αυτής διαδικασίας δημιουργεί υπόνοιες ότι πιθανόν να έχουν υπάρξει συζητήσεις εκ των προτέρων και προσυνεννοήσεις μεταξύ ανθρώπων της εκκλησίας, ισχυρών επιχειρηματικών συμφερόντων και κρατικών λειτουργών!

«Φασκομηλιά»: H περιοχή στον λόφο πάνω από τη Λίμνη και ονομάστηκε έτσι από τις φασκομηλιές που κυριαρχούσαν στα μονοπάτια.

Διότι, η αλήθεια είναι πως κανείς σώφρων επενδυτής δεν θα συμμετείχε σε μια διαγωνιστική διαδικασία όπου θα διεκδικούσε να αποκτήσει ακίνητα «μπλεγμένα» με ανοιχτά ζητήματα περιβαλλοντικά, δασικά, πολεοδομικά και χωροταξικά!

Τα οποία αφού πλειοδοτούσε στον διαγωνισμό θα επιχειρούσε να τα τακτοποιήσει!!!

Στην διαδικασία αυτή, που εκ πρώτης μπάζει από παντού και δημιουργεί υπόνοιες και σκεπτικισμό, έχει ήδη αντιδράσει ο Δήμος Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης ο οποίος ορθά αντιτίθεται και καθυστερεί τον διαγωνισμό.

Ωστόσο, ο εν λόγω Δήμος ας μην παριστάνει την αθώα περιστερά, αφού έχουμε ράμματα για τη γούνα του όσον αφορά την ανάθεση της παραλίας – φιλέτο σε πανίσχυρα εκδοτικά και ξενοδοχειακά συμφέροντα!

Για τα ακίνητα αυτά, στην εκχώρηση των οποίων φέρεται να έχει παίξει τον ρόλο καθοδηγητή «τεχνοκράτης» της πιάτσας που «όλα τα σφάζει και όλα τα μαχαιρώνει», έχει ήδη εκδηλωθεί ενδιαφέρον, μολονότι στη διαγωνιστική διαδικασία λαμβάνει χώρα παγκόσμια πρωτοτυπία, τα ακίνητα – φιλέτα να πωλούνται ατακτοποίητα!!!

Χωρίς δηλαδή να έχουν τακτοποιηθεί μείζονος σημασίας εκκρεμότητες σε επίπεδο πολεοδομικό, δασικό και χωροταξικό!!!

Και είναι απορίας άξιον τι είδους επιχειρηματικό ενδιαφέρον μπορεί να εκδηλωθεί για τα ακίνητα αυτά και τι ύψους οικονομικές προσφορές μπορούν να υποβληθούν για ακίνητα που δεν ξέρεις όταν τα αποκτήσεις τι σου ξημερώνει!

Εκτός και αν έχεις τη δυνατότητα τα ατακτοποίητα ακίνητα, (άρα και πολύ φθηνά σε σχέση με την πραγματική τους αξία, ιδίως από τη στιγμή που η μη τακτοποίηση θα αποτρέψει τους περισσότερους να υποβάλουν δεσμευτικές προσφορές) να τα τακτοποιήσεις…

Πάντως, για να ξέρετε, όπως μας πληροφορούν οι καλά γνωρίζοντες, ζωηρό ενδιαφέρον, σε υπερθετικό βαθμό, με παρεμβάσεις σε όλα τα επίπεδα, για τα ατακτοποίητα ακίνητα – φιλέτα έχει επιδείξει πρώην προβεβλημένος υπουργός, της τωρινής ή της προηγούμενης κυβέρνησης δεν έχει σημασία!