Οι καλύτερες φωτογραφίες άγριας ζωής για το 2019

Διεγείρουν την περιέργεια, προκαλούν τη συμπάθεια και εκφράζουν τον θαυμασμό για το μεγαλείο της φύσης. Αυτός είναι ο στόχος των φωτογραφιών που συμμετέχουν στον ετήσιο διαγωνισμό «Wildlife Photographer of the Year 2019». Η διοργάνωση γίνεται από το φημισμένο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου και κάθε χρόνο καταλήγουν περίπου 100 φωτογραφίες στον τελικό. Δείτε εδώ τις 10 καλύτερες!

Ο έντονος «διάλογος» μεταξύ μίας θιβετιανής αλεπούς και ενός αρκτόμυ, ήταν η σκηνή που απαθανάτισε ο φωτογράφος Γονγκίνγ Μπάο από την Κίνα και κέρδισε το πρώτο βραβείο του διαγωνισμού
Στην κατηγορία των φωτογράφων από 11 έως 14 ετών, ένα παιδί κατάφερε να απαθανατίσει φθορίζον καλαμάρι, τη στιγμή που αυτό προσπαθούσε να προσελκύσει τη σύντροφό του
Ο μοναχικός βίσονας που παραμένει ακίνητος κατά τη διάρκεια μιας μεγάλης χιονοθύελλας, βγήκε νικητής στην κατηγορία «Ασπρόμαυρη Φωτογραφία»
Ο «κήπος με τα χέλια» είναι μία αποικία που έχει τα δύο τρίτα του μεγέθους ενός ποδοσφαιρικού γηπέδου και βρίσκεται στις Φιλιππίνες. Κέρδισε το βραβείο στην κατηγορία «Υποθαλάσσια Φωτογραφία»
Το τέλος της σύγκρουσης για δύο άγρια λευκά κριάρια στο λευκό τοπίο του Γιουκόν στον Καναδά, πήρε το βραβείο του «Ανερχόμενου Σταρ»
Στην Pearl Street, στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης, οι καφέ αρουραίοι κάτω από ένα δέντρο και ένα σωρό σκουπιδιών, πήραν το βραβείο στην κατηγορία «Αστική Αγρια Ζωή»
Το νικητήριο κλικ στην κατηγορία «Συμπεριφορά Πουλιών» βρήκε στο κάδρο του έναν χρυσό αετό στον αέρα της βόρειας Νορβηγίας
«Το πρόσωπο της εξαπάτησης» ονομάζεται η αράχνη που είναι έτοιμη να επιτεθεί, με τους αδένες της να ξεχειλίζουν από δηλητήριο. Πρώτο βραβείο στην κατηγορία «Πορτρέτα Ζώων»