Πόλεμος «νονών» στην Αθήνα: Δώδεκα συμβόλαια θανάτου σε δύο χρόνια

Στους μηυμένους στον κόσμο της νύχτας ήταν γνωστό ότι ο 49χρονος επιχειρηματίας, ο οποίος «γαζώθηκε» με καλάσνικοφ στο Χαϊδάρι, φοβόταν για τη ζωή του. Όπως αναφέρει το «Εθνος της Κυριακής», δεν είναι τυχαίο ότι είχε ενισχύσει σημαντικά τα μέτρα ασφαλείας του, γνωρίζοντας ότι έχει ισχυρούς εχθρούς. Ο 49χρονος, πατέρας τριών παιδιών, πλήρωνε για την ασφάλειά του τουλάχιστον έξι άντρες. Οι «αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ. εξετάζουν εάν δύο από αυτούς ήταν οι αστυνομικοί με πολιτικά που βρίσκονταν δίπλα του την ώρα της εκτέλεσης, ενώ έρευνα γίνεται για να διαπιστωθεί εάν ήταν στη «δούλεψή» του ακόμα δύο αστυνομικοί σε άλλη βάρδια.

Οι υπόλοιποι φρουροί του ήταν ιδιώτες, οι οποίοι επίσης τον συνόδευαν με μοτοσικλέτες. Το αυτοκίνητό του, ωστόσο, δεν είχε θωράκιση, παρά τις συμβουλές που του είχαν δώσει άνθρωποι του περιβάλλοντός του να μετακινείται με θωρακισμένο όχημα. Παρότι πλήρωνε σημαντικά ποσά για την ασφάλειά του (υπολογίζονται σε περίπου 400 ευρώ την ημέρα), την ώρα της επίθεσης από τους κρανοφόρους ενόπλους κανένας δεν τον προστάτευσε. Οι ένοπλοι αστυνομικοί που ήταν παρόντες δεν απέτρεψαν το χτύπημα, ενώ δεν αποκλείεται να υπήρχαν στο σημείο και ιδιώτες συνοδοί που τράπηκαν σε φυγή.

Αστυνομικές πηγές εξηγούν ότι ο 49χρονος, πρώην ιδιοκτήτης μεγάλων χαρτοπαικτικών λεσχών, είχε «υπόγειες» σχέσεις με αστυνομικούς από πολύ παλιά και για τουλάχιστον 20 χρόνια. Η πρώτη φορά που μπήκε για τον λόγο αυτό στο μικροσκόπιο των Αρχών ήταν το 1998, όταν το όνομά του είχε εμπλακεί σε έρευνα για εκτεταμένο κύκλωμα διαφθοράς στην Αστυνομία. Τα χρόνια που ακολούθησαν το όνομά του απασχόλησε τις Αρχές για υποθέσεις σωματεμπορίας και διαχείρισης παράνομων χαρτοπαικτικών λεσχών. Η Αστυνομία, πλέον, καλείται να απαντήσει στο ποιοι είναι οι εκτελεστές, οι οποίοι οργάνωσαν και έφεραν σε πέρας ένα συμβόλαιο θανάτου, με στόχο έναν επιχειρηματία που φυλάσσεται από τουλάχιστον δύο ενόπλους το οκτάωρο.

Πολλώ δε μάλλον εάν γνώριζαν ότι κάποιοι από αυτούς είναι αστυνομικοί. Σε τέτοιες επιθέσεις οι δράστες λαμβάνουν υπόψη τους όλα τα σενάρια και στη συγκεκριμένη περίπτωση ένα από αυτά ήταν να σκοτωθεί αστυνομικός. Αυτός είναι και ο λόγος που αρκετοί στον κόσμο της νύχτας κάνουν λόγο για ένα «χρυσοπληρωμένο» συμβόλαιο, που κόστισε ακριβά -μπορεί ακόμα και 200.000 ευρώ- στους εντολείς του. Ο ηθικός αυτουργός, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Ασφάλειας, θα μπορούσε να είναι κάποιος από τους εναπομείναντες πανίσχυρους «νονούς» της Αθήνας.