Επιπρόσθετα μέτρα προφύλαξης για τους επιβάτες και το προσωπικό της εισάγει η Emirates, λόγω του κορωνοϊού, σε μία προσπάθεια να εξασφαλίσει μεγαλύτερη ασφάλεια στις πτήσεις της και με το βλέμμα στην επόμενη μέρα για τις αερομεταφορές στην μετά COVID- 19 εποχή.

H αρχή έγινε με την πτήση που πραγματοποιήθηκε προς την Τυνησία στις 15 Απριλίου και έτσι η  Emirates έγινε η πρώτη αεροπορική εταιρεία που πραγματοποίησε επιτόπου ταχείες εξετάσεις για τον COVID-19 σε επιβάτες. Η πρώτη ταχεία εξέταση αίματος πραγματοποιήθηκε από την Αρχή Υγείας του Ντουμπάι (DHA) και κατάφεραν να έχουν διαθέσιμα αποτελέσματα μόνο μέσα σε 10 λεπτά.

Επιπρόσθετα, οι διαδικασίες check-in και επιβίβασης της αεροπορικής εταιρείας έχουν προσαρμοστεί λαμβάνοντας υπόψη την ανάγκη διατήρησης αποστάσεων μεταξύ των επιβατών. Μάλιστα, έχουν τοποθετηθεί προστατευτικά σε κάθε σημείο ελέγχου εισιτηρίων (check-in) για την παροχή πρόσθετων μέτρων ασφαλείας.

Τρόφιμα και ποτά θα συνεχίσουν να προσφέρονται στα αεροσκάφη, ωστόσο η συσκευασία τους θα τροποποιηθεί ώστε να μειωθεί η επαφή κατά τη διάρκεια του σερβιρίσματος. Οι χειραποσκευές επί του παρόντος δεν γίνονται αποδεκτές στις πτήσεις. Τα είδη που επιτρέπονται στην καμπίνα περιορίζονται σε φορητό υπολογιστή, τσάντα χειρός, χαρτοφύλακα ή παιδικά είδη. Όλα τα άλλα αντικείμενα πρέπει να παραδίδονται στον έλεγχο αποσκευών.

Όλα τα αεροσκάφη της Emirates θα υποβάλλονται σε βελτιωμένες διαδικασίες καθαρισμού και απολύμανσης στο Ντουμπάι, μετά από κάθε ταξίδι. Όσον αφορά τους  επιβάτες της Emirates υποχρεούνται να φορούν τις δικές τους μάσκες όταν βρίσκονται στο αεροδρόμιο και στο αεροσκάφος και να ακολουθούν τις οδηγίες για διατήρηση αποστάσεων.