Η εκκεντρική περφόρμερ, Milo Moire είναι γνωστή στους καλλιτεχνικούς κύκλους, για τη συνήθεια της να περιφέρεται γυμνή σε δημόσιους χώρους, στο πλαίσιο πάντα των εμφανίσεών της. Η Moire το έκανε στους επισκέπτες του μουσείου, LWL Museum of Art and Culture στη Γερμανία, όταν άρχισε να περπατά στους διαδρόμους γυμνή έχοντας στην αγκαλιά της και ένα μωρό. Η 32χρονη, φορώντας μόνο τις γόβες της, σταματούσε μπροστά από πίνακες γνωστών ζωγράφων, Francis Bacon και David Hockney.

Η 32χρονη είχε σοκάρει ξανά, ένα χρόνο νωρίτερα, τους περαστικούς στην έκθεση Art Cologne στην Γερμανία, δημιουργώντας ένα πίνακα αφηρημένης ζωγραφικής, φιλοτεχνώντας τον όχι με πινέλα, αλλά με… αυγά γεμάτα μελάνι και ακρυλικά που έβγαιναν από το …αιδοίο της.

Σαν επόμενο πρότζεκτ η καλλιτέχνης από την Ελβετία αποφάσισε να κυκλοφορήσει με ένα «mirror box» και ένα μεγάφωνο σε διάφορες Ευρωπαϊκές πόλεις και καλεί τον κόσμο να αγγίξει είτε το στήθος είτε τα γεννητικά της όργανα για 30 δευτερόλεπτα, ενώ μία κάμερα κατέγραφε όσα γίνονται στο εσωτερικό του κουτιού!  

Η performance της “conceptual artist, ζωγράφου, αμαζόνας της τέχνης και ψυχολόγου” -όπως περιγράφει τον εαυτό της-, είναι μία απάντηση στις σεξουαλικές επιθέσεις σε βάρος 1,000 γυναικών στην Κολωνία την Πρωτοχρονιά. «Στέκομαι εδώ σήμερα για τα δικαιώματα των γυναικών και τον σεξουαλικό αυτο-προσδιορισμό τους. Οι γυναίκες έχουν σεξουαλικότητα, όπως και οι άντρες. Ωστόσο, οι γυναίκες αποφασίζουν για τους εαυτούς τους πότε και πώς θέλουν να τις ακουμπούν, και πότε όχι».

Δυστυχώς, οι αρχές έμειναν ασυγκίνητες και η καλλιτέχνης συνελήφθη και κρατήθηκε για ένα βράδυ, ενώ πλήρωσε κι ένα τετραψήφιο πρόστιμο. Μάλιστα, για την ίδια, η διαφορετική αντιμετώπιση που συνάντησε στις διαφορετικές πόλεις που επισκέφθηκε είναι ενδεικτική της έλλειψης ενότητας που υπάρχει στην Ευρώπη, ενώ αναφέρθηκε και στη σχέση της Μεγάλης Βρετανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Η Ευρώπη είναι μία μεγάλη οικογένεια, στην οποία δεν μπορείς να επιλέξεις τα μέλη και προτιμάς κάποιους περισσότερο από τους άλλους, αλλά αυτό που ενώνει την Ευρώπη είναι το αίμα της ελευθερίας, που ρέει σε όλους. Η παραμονή της Βρετανίας θα έκανε την Ευρωπαϊκή Ένωση πιο δυνατή» τόνισε.